втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Сама технологія реалізації проекту «Дивись українське - твори своє майбутнє!» унікальна: набрати більше 500 сценаріїв з усієї країни, потім відібрати 100 робіт, і вже потім, великою кількістю експертів (84 експерти), обрати 20-ку переможців, які переходять до екранізації.

 Для мене участь у проекті стала своєрідним викликом. Останній раз коли я знімав короткий метр - це були інститутські часи. В рамках цього проекту, до екранізації було запропоновано сценарії, які необхідно вмістити у маленький хронометраж 3-х хвилин. А ця специфіка диктує свої умови. Маленький формат це завжди максимально точна передача інформації у чітких ємних кадрах, які не втрачають свого змісту. Але у даній ситуації дуже мотивує творча свобода у роботі над фільмом, яку запропонував генеральний продюсер Андрій Різоль.

Цінність такого проекту вбачаю у відкритті нових талановитих імен. Наприклад, завдяки роботі над фільмами проекту я познайомився та працював з дуже цікавим та своєрідним артистом та режисером Олександром Биковим (герой «Пашка»,фільм «На своїй землі»). А до фільму «Клоун» де головну роль виконує неперевершений Василь Баша, на роль "Сержанта" був запрошений молодий талановитий Антон Соловей. Такі проекти дають змогу заявити про себе нашим акторам, які наразі мають шанс отримувати цікаві ролі в українському кіно.

Дивись українське

Коментарі