втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

17 лютого 2017 року українсько-німецька стрічка «Школа №3» Єлизавети Сміт і Георга Жено отримала нагороду 67-го Берлінського МКФ.

Документальна стрічка, що оповідає про школярів з Миколаївки на Донеччині, які пережили війну, отримала від Міжнародного журі Гран-прі найкращому повнометражному фільму у секції Generation 14plus, а також 7,5 тисяч євро.

Члени Міжнародного журі Бенджамін Канту, Дженніфер Рідер та Роберто Доверіс відзначили, що вдостоїли нагородою стрічку, яка неспішно розкривала себе, затягуючи аудиторію завдяки деталям і особистим історіям героїв, представляючи і ніжність, і травму, і повсякденність, і гумор.

«Ми захоплюємося співтворчістю режисерів, оператора-постановника і героїв, тим, як завдяки їй вдалося вибудувати простір довіри. Фільм не дає мові війни взяти гору над чуттєвим світом молодих персонажів, які дозволили нам доторкнутися до найцінніших і найпотаємніших деталей їхніх життів», – йдеться у рішенні Міжнародного журі.

НСКУ

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: