втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Дорогі друзі, дорогі колеги-кінематографісти! Усі, хто любить і шанує українське кіно!

Вітаю Вас з Днем Незалежності!

Українське кіно, українські кіномитці зробили колосальний внесок у те, аби Україна стала незалежною. Ще у 1920-30-ті, за що й заплатили – і життям, і муками, і приниженнями. І в 1950-70-ті, коли наше кіно знову вибухнуло неймовірними здобутками екранної етики і естетики. І на рубежі 1980-90-х, коли Спілка кінематографістів і самі кінематографісти перебували на чолі багатьох визвольних процесів.

Нині – хай і поволі – наш кінематограф починає повертати собі силу і впевненість у собі. Тож вірмо у себе, вірмо в кіно. Ми є, ми будемо.

Спасибі вам за труд, за натхнення, за віру в Україну і наше мистецтво, найпрекрасніше з усіх, попри оцінки можновладців (в Указі Президента України до свята жодного прізвища, поданого Спілкою кінематографістів).

Перемагать, жити, творити! Гарного святкового настрою. А далі знову стан мобілізації – наруги, що чиняться нині над Україною, і фантастична кількість ворогів, зовнішніх і внутрішніх, не дозволяють розслабитись.

Одначе сьогодні у нас свято. Справжнє і всенародне.

Сергій Тримбач, голова НСКУ

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: