втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

30 червня під час засідання Громадської гуманітарної ради Президент України Віктор Янукович, зокрема, звернув увагу на важливість підтримки українського кінематографа.

«Мабуть, це перший рік, коли ми почали фінансувати нашу кінематографію. Ми дуже запізнилися з цим, але треба продовжити таку роботу і в наступні роки», – наголосив Віктор Янукович.

Він додав, що Держбюджет 2012 року повинен також передбачати збільшення коштів на потреби українського кіно: «Нам треба збільшити фінансування для того, щоб ми мали можливість випускати наші українські фільми. А якщо буде підтримка держави, то й спонсори прийдуть – сміливіше будуть фінансувати».

Нагадаю, що в Держбюджеті України 2011 року на фінансування національної кінематографії передбачено 111 мільйонів гривень. Наскільки відомо, протягом першого півріччя профільне Міністерство культури не оперувало цими коштами.

Разом із тим, 10 червня на сайті Держкіна України опубліковано текст наказу міністра культури «Про затвердження Порядку конкурсного відбору кінопроектів для формування Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів» та оприлюднено порядок конкурсного відбору кінопроектів для формування програми виробництва й розповсюдження національних фільмів.
Див.ось тут: http://dergkino.gov.ua/?rcode=27&level=1&templ=list

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: