втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Короткометражний фільм учасника Сценарної Майстерні Філіпа Сотниченка «Син» відібрано до участі у Міжнародному конкурсі 38-го Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів у Клермон-Феррані.

Французький фестиваль є найпотужнішим світовим оглядом короткометражних фільмів. У рамках заходу також відбувається знаний міжнародний ринок короткометражного кіно.

38-ий МКФ у Клермон-Феррані триватиме з 5 по 13 лютого 2016 року.

«Син» Філіпа Сотниченка – володар нагороди Журі Міжнародної федерації кінопреси FIPRESCI Найкращому короткометражному фільму Національної конкурсної програми 6-го Одеського МКФ.

«16-хвилинна стрічка є проміжною роботою Філіпа Сотниченка. Три роки молодий режисер намагався вступити на 5 курс спеціальності «Режисура» в Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені І.К. Карпенка-Карого. Три роки викладачі набирали студентів, оминаючи його увагою. За цей час він встиг зняти короткометражку, стати одним з засновників ГО «СУК», яке з показами українських стрічок об’їздило майже всю Україну. Нині Філіп Сотниченко є студентом 5 курсу спеціальності "Режисура телебачення" (майстерня Василя Вітера)», – зазначає компанія «Letter to Fest», що опікується фестивальною дистрибуцією українських стрічок.

Окрім Одеського МКФ стрічку Філіпа Сотниченка було презентовано в Україні на 45-му Київському МКФ «Молодість» та Кіно-медіа фестивалі для молоді «Кіномаршрут», де «Син» отримав Перше місце в номінації «Життя іде і все без коректур».

Цього місяця відбудеться прем’єра стрічки в Азії – на фестивалі «Киргизстан – країна короткометражних фільмів», що триватиме у Бішкеку з 12 по 15 грудня.

НСКУ

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: