втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Від 5 до 9 жовтня 2015 року в одеському кінотеатрі «Інотеатр» триває курс лекцій Ольги Папаш «Українське радянське кіно. Спроба ревізії».

Міні-курс кінознавиці і культурологині Ольга Папаш – це цикл з трьох лекцій з історії українського кінематографа. Їх об’єднано спільною метою, а саме: «підважити домінантний наратив українського кінознавства, змістити акценти, вийти за межі розмов про «великих творців», які “присвятили свою творчість Батьківщині”».

Лекції присвячено ключовим постатям українського кіно: Дзизі Вертову, Олександру Довженко і Сергія Параджанова, в яких Ольга Папаш прагне побачити не хрестоматійних «геніїв», а живих людей, складних особистостей і усебічно талановитих митців. Також в рамках курсу буде здійснено аналіз окремих фільмів і феномену «українського поетичного кіно», з опорою на сучасні теоретичні підходи, дистанціюючись, таким чином, від описового емпіричного кінознавства.

Більше інформації – на Фейсбук-сторінці «Інотеатру»:
https://www.facebook.com/inotheatre?fref=ts


НСКУ

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: