втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Нині на запрошення Польського інституту (Київ) у Польщі перебуває невелика делегація українських кінематографістів. До неї входять, зокрема, голова Національної спілки кінематографістів України Сергій Тримбач та член правління НСКУ, головний редактор журналу „Кіно. Театр” Лариса Брюховецька.

Відбулися зустрічі з видатними польськими режисерами Кшиштофом Зануссі та Єжи Гофманом, попереду бесіда з Анджеєм Вайдою. Відбулося знайомство з роботою Національної Фільмотеки. Директор Польського Інституту кіномистецтва Аґнєшка Одорович розповіла про особливості реформування кіноіндустрії упродовж останніх десяти років, які призвели до разючих змін: віднедавна частка польських фільмів у кінопрокаті становить 25-30 %.

Особливий інтерес становила зустріч з головою Спілки кінематографістів Польщі Яцеком Бромським. Внаслідок реформування Спілка нині має потужне фінансове забезпечення і помітний вплив на культурну політику держави.

Попереду Лодзь і знайомство з Лодзинською кіношколою і тамтешнім Музеєм кінематографії.

Докладніше про підсумки поїздки наступного тижня.

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: