втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Адвокат українського режисера Олега Сенцова, заарештованого навесні в Криму, Володимир Сомахін, вважає, що його підзахисного заарештували незаконно.

Про це він сказав журналістам після засідання суду у Москві, який підтвердив продовження арешту Сенцова до жовтня, повідомляє "Крим.Реалії".

"На початковому етапі, коли йому обирався запобіжний захід, були порушені його права і перше рішення про обрання йому запобіжного заходу Київським районним судом міста Сімферополя, ми вважаємо, винесено неналежним складом, тобто воно негативне", – повідомив Сомахін.

За його словами, причиною є невизначена державна приналежність сторін обвинувачення і захисту.

"У нас немає свідчень того, що суддя, який виносив рішення, на той момент був громадянином Російської Федерації, немає підстав вірити, що він знайомий із законодавством Російської Федерації, що він приймав присягу судді. Це саме стосується прокурора (Криму Наталії) Поклонської, яка брала участь у цьому засіданні. Невідомо, чи була вона на цей момент громадянкою Російської Федерації", – пояснив адвокат.

Більше того, захист Сенцова на той момент представляв один із сімферопольських адвокатів, який, як стверджує Сомахін, не мав право цього робити, так як не здавав кваліфікаційних іспитів на знання законів Російської Федерації.

Але найбільш кричуще, вважає адвокат, це те, що рішення про обрання Сенцову запобіжного заходу було скріплене печаткою неіснуючого на той момент державного об'єднання.

Сенцов був затриманий російськими спецслужбами у Сімферополі 11 травня. На початку липня російський суд продовжив утримання режисера під вартою до 11 жовтня. 8 серпня суд відхилив його апеляцію на це рішення.

Російська влада звинувачує Сенцова і ще трьох українських активістів, затриманих у Сімферополі, в підготовці терактів у Криму.

Правозахисники і прихильники кінематографіста вважають його політв'язнем, який постраждав за свої переконання.

pravda.com.ua

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: