втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Міністерство закордонних справ вважає Савченко, Сенцова та інших громадян України, які перебувають у заручниках на території РФ, політичними в’язнями.

Про це йдеться в офіційній заяві відомства, оприлюдненій у п'ятницю - http://mfa.gov.ua/ua/press-center/comments/2113-zajava-mzs-ukrajini-u-zvjazku-iz-nezakonnim-utrimannyam-u-zaruchnikah-na-teritoriji-rosiji-politichnih-vjazniv-nadiji-savchenko-olega-sencova-ta-inshih-gromadyan-ukrajini

"Російська Федерація розгорнула системний наступ на права і свободи громадян України, порушуючи універсальні норми і принципи міжнародного права", - йдеться в документі.

В МЗС зазначають, що уе понад місяць в слідчому ізоляторі міста Вороніж без жодних правових підстав утримується викрадена в Луганській області та незаконно переміщена російськими спецслужбами на територію Росії військовослужбовець ЗСУ Надія Савченко.

Відомий український кінорежисер Олег Сенцов, а також громадяни України Геннадій Афанасьєв, Олексій Чірній, Олександр Кольченко були викрадені у травні ц.р. в Автономній Республіці Крим і досі утримуються на території РФ під надуманими приводами.

Російська сторона всупереч їхній волі нав’язала згаданим особам громадянство Росії, піддає їх постійному морально-психологічному тиску, до декого з них застосовує методи каральної психіатрії, наголошують в МЗС.

У четвер і п'ятницю російські спецслужби у незаконний спосіб затримали загалом шістьох українських військовослужбовців, яким намагаються сфабрикувати звинувачення у нібито "обстрілах території Росії" та "застосуванні заборонених методів війни".
Російська Федерація, ігноруючи норми міжнародного права, забороняє консулу України відвідувати незаконно утримуваних громадян України.

Більше того, під час судового засідання у п'ятницю у сфабрикованій справі проти українських військовослужбовців суд оголосив засідання закритим і видалив із зали консула України, чим брутально позбавив наших громадян консульсько-правового захисту.

У світлі зусиль російської влади сфальсифікувати справи проти наших співвітчизників, МЗС України вважає їхнє викрадення та незаконне утримування в РФ політично вмотивованим і має всі юридично-правові підстави кваліфікувати Надію Савченко, Олега Сенцова та інших громадян України як політичних в’язнів.

На виконання доручень президента Петра Порошенка, МЗС та інші органи державної влади і далі вживатимуть комплексних політико-дипломатичних та консульсько-правових заходів, щоб якнайшвидше повернути наших громадян додому, резюмується в заяві.

Українська правда - http://www.pravda.com.ua/news/2014/08/8/7034358/

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: