втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Київ, Дім кіна, 15 травня, четвер, Блакитна вітальня – Презентація книжки «Довженко без гриму: листи, спогади, архівні знахідки».

Архівні знахідки, документи, листи, спогади, зібрані у цій книжці, дають змогу побачити біографію і творчість Олександра Довженка у новому світлі. Петлюрівець чи сталініст, революційний романтик чи раціональний прагматик, радянський шпигун у Німеччині чи український дипломат, що відстоює інтереси України?

У Довженковому листуванні з Варварою Криловою, Оленою Черновою, Юлією Солнцевою, Валентиною Ткаченко розгортаються складні колізії інтимних стосунків, історії кохання і зречення, зради і вірності.

Досі не публіковані мемуари сучасників дозволяють зазирнути у творчу лабораторію митця, зрозуміти витоки його режисерських задумів, автобіографічне підґрунтя сюжетів "Арсеналу", "Землі", воєнної прози, простежити особливості побутування в українській культурі авторського міфу Олександра Довженка.

У презентації візьмуть участь упорядники книги - літературознавець Віра Агеєва та кінознавець Сергій Тримбач.

Книжка побачила світ у видавництві «Комора» 2014 року

Початок о 17 годині

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: