втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

14 квітня (четвер), у київському кінотеатрі «Україна» (Київ, вул. Городецького, 5) стартує Фестиваль допрем’єрних показів – добірка найсвіжіших французьких повнометражних стрічок

∙ ТУРНЕ (режисер Матьє Амальрік) – бурлескна ностальгійна комедія від режисера та відомого актора Матьє Амальріка, що отримала в Каннах приз за найкращу режисерську роботу. В червні 2011 року стрічка «Турне» вийде в український прокат.

∙ ПРО ЛЮДЕЙ ТА БОГІВ (режисер Ксав’є Бовуа) - в основі цього фільму про життя французьких ченців ордену трапістів у Алжирі покладено реальну історію. Стрічка Ксав’є Бовуа отримала три премії «Сезар» та Ґран-прі Каннського фестивалю.

∙ ЩАСЛИВЧИК ЛЮК (режисер Джеймс Хат) – зухвалий ковбойський вестерн на вишуканий французький манер, де круті хлопці влучні не тільки у пострілах, але й у дотепах.

∙ ВІДПУСТИ (режисер Катрін Корсіні) – світла жіноча драма знаної французької сценаристки та режисерки Катрін Корсіні, де головну роль зіграла чарівна британська актриса Крістін Скотт Томас (за що отримала номінацію на премію «Сезар» в категорії «Найкраща жіноча роль»).

∙ НО І Я (режисер Забу Брайтман) – зворушлива історія 13-річних Лу та Но - дівчат з двох різних світів, яким вдається подружитися. Режисерка Забу Брайтман особисто представить цю стрічку українським глядачам.

∙ ЩАСЛИВІ РАЗОМ (режисер Антоні Корд’є) – сексуальна, романтична й дуже французька комедія, де знявся відомий актор Рошді Зем, отримала номінацію на «Золотого Лева» Венеційського МКФ.

Спеціальна гостя Фестивалю допрем’єрних показів – акторка та режисерка Забу Брайтман, що завітає до України представити свою останню стрічку «Но і я» в компанії сина Антонена Шалона, який також зіграв роль у цьому фільмі.

Забу (Ізабель) Брайтман починала як кіноактриса в ролі Білосніжки в сюрреалістичній комедії «Їй усюди ввижаються гноми». Згодом Брайтман отримала кілька престижних премій «Сезар» за акторську роботу. Її режисерський дебют – фільм «Згадати про прекраснее» (2002), в якому Брайтман сама зіграла роль разом із Ізабель Карре і Бернаром Шампанем. Стрічка перемогла у трьох номінаціях на «Сезар»: «Найкраща акторка» (Ізабель Карре), «Найкращий актор другого плану» (Бернар ле Кок) і «Найкращий дебют» (Забу Брайтман).

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: