втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Третій "Кінофест", що проходив у Нью-Йорку від 3 до 6 травня, традиційно концентрувався на ігрових та документальних фільмах про Україну та українців. 6 травня на ньому були представлені сім стрічок зі збірки короткометражок «Україно, goodbye!».

Показ відбувся в рамках культурного обміну і переслідував ту ж мету, що й проект у цілому: дослідження соціально-культурних, політичних і ментальних причин, що спонукають українців масово виїжджати з країни.

Серед представлених стрічок були три фільми, відібрані для секції Short Film Corner Каннського кінофестивалю ("Без ГМО" Лариси Артюгіної, "Борода" Дмитра Сухолиткого-Собчука, "Гамбурґ" Володимира Тихого), фільм-учасник міжнародного кінофестивалю в Падуї "Та поїду!" Валерія Шалиги, а також стрічки "Очерет" Руслана Батицького, "Янгол смерті" Володимира Тихого і "Майже кохання" Юлії Шашкової.

На показі в Українському музеї був присутній ідейний надхненник проекту «Україно, goodbye!», копродюсер та автор двох короткометражок Володимир Тихий.

«Слід підкреслити, що ми проводимо показ у форматі робочих версій фільмів і соціального дослідження теми міграції. Після показу відбудеться обговорення, яке згодом вплине на остаточні версії фільмів», – повідомив Володимир Тихий.

Кіноальманах «Україно, goodbye!» вийде до українського кінотеатрального прокату в листопаді 2012 року.

Сценарій фільму «Гамбурґ» на СМ: http://screenplay.com.ua/screenplays/?id=1
Сценарій фільму «Без ГМО» на СМ: http://screenplay.com.ua/screenplays/?id=34
Сценарій фільму «Борода» на СМ: http://screenplay.com.ua/screenplays/?id=91
Сценарій фільму «Та поїду» на СМ: http://screenplay.com.ua/screenplays/?id=57
Сценарій фільму «Янгол смерті» на СМ: http://screenplay.com.ua/screenplays/?id=148
Сценарій фільму «Майже кохання» на СМ: http://screenplay.com.ua/screenplays/?id=49

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: