втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Акція на захист українського дубляжу «Кіна не буде!», що відбулася 12 квітня біля Кабінету Міністрів, зібрала кілька сотень учасників, серед яких кінематографісти, письменники, музиканти.

Зокрема, можна було побачити режисерів Михайла Іллєнка та Володимира Тихого, акторів Богдана Бенюка та Олександра Ігнатушу, письменників Ірену Карпу та Братів Капранових, народних депутатів Лесю Оробець Олеся Донія, музикантів Сергія Фоменка та Олега «Фагота» Михайлюту, кінокритиків Володимира Войтенка та Дмитра Десятерика.

Вимоги учасників акції: скасувати постанову № 168 ( http://dobrovol.org/article/233/ ), що заохочує повернення російського дубляжу до кінотеатрів, та повернути апаратуру студії Le Doyen і забезпечити можливість дубляжу фільмів. Нагадаємо, вчора на студії Le Doyen відбулася показова сесія дубляжу – працівники студії запевнили, що вже мають можливість працювати ( http://screenplay.com.ua/blog/?id=117 ).

Перед громадою виступила, зокрема, Ганна Чміль, що керувала Держкіном на час запровадження обов’язкового дубляжу фільмів українською, вона і надалі лишається переконаною прихильницею дубляжу державною мовою, за її словами, жива, розмовна мова в кінотеатрах – вагома складова культурного формування нації.

Голова Національної спілки кінематографістів Сергій Тримбач зазначив, що втішений бачити велику кількість молоді серед учасників акції, адже майбутнє країни може відстояти тільки молодь. «Якщо українського кіно не буде, то ідентичність української нації знову буде під загрозою», – переконаний пан Тримбач.

Активісти змушені були розгорнути акцію на тротуарі навпроти Кабміну, бо на час початку мітинґу під його стінами вже проводилася інша акція.

Учасники мітингу оголосили міністра культури Михайла Кулиняка ворогом української культури.

Організатори – "Відсіч", "Кіно-переклад", "Не будь байдужим!", "Простір свободи", "Українська справа" – заявили, що на цьому не зупиняться, і збиратимуть протести і надалі, доки український дубляж під загрозою.

Відео: http://youtu.be/zy-4vAaoyrs

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: