втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Синопсис сценарію ігрового короткометражного фільму 

Що буде, якщо людину позбавити права вибору?

Крістес була єдиною донькою священика та монашки. Раніше це здалося б дивним, але не тепер і не в цьому світі.

Світі, у якому всі рішення, навіть, чи зробимо ми сьогодні вдих, вирішують Старійшини. Купка жерців, яка вже 100 років керує нашим життям. В шкіру мешканців міста Ердена з народження вмонтовують пристрій. Контрольник - цей пристрій зчитує наші думки, почуття, емоції. Щоранку нам присилають наш РЕЖИМ на сьогодні, список справ думок, планів, і права на відступ у нас немає. Будь-що відмінне від запланованого й про це одразу дізнаються Захисники. Їхня справа - захищати умови РЕЖИМУ від ЧЕРВ'ЯКІВ РУЙНУВАННЯ. Той, хто заслужить це звання, зникає з міста, з документів і навіть із фотокарток. Будь-хто, кого вважатимуть загрозою Старійшини. Тепер вони приймають рішення.

У 2015 під час окупації Росією Криму і початком війни люди були налякані й збентежені. Вони були ладні геть на все, аби війна припинилася. Тогочасні священослужителі запропонували вихід – надати їм можливість спинити війну. Невідомо яким чином, але їм це вдалося. Але, як наслідок, ми втратили право вибору.

Головна героїня довгий час жила в такому режимі та одного разу Захисники прийшли за її батьком і відвели до Вежі Правосуддя. Крістес побігла за ними, але контрольник спинив її. Вона знепритомніла. А коли прийшла до тями, батько був уже мертвий. Вона розлютилася.

Вирішила помститися. Мати намагалася її спинити, але марно. Єдине, про що попросила Крістес, це витягти з неї контрольник. Та ніхто не міг цього зробити – контролери не дозволяли. Тому дівчина з десятої спроби витягає з себе пристрій і тікає з міста.

Її шукають Захисники, а вона шукає спосіб зупинити Старійшин.

Коментарі