втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Бог теж має почуття гумору...

03.05.2016


Синопсис сценарію ігрового повнометражного фільму

Президент України (чоловік) і прем’єр-міністр (жінка), котрі представляють різні політичні сили, не можуть знайти спільної мови. Вони публічно сперечаються, інтригують один проти одного, тягнуть державу у різних політичних векторах — до Євроспілки та до Митного союзу.

Прем’єр-міністр має доньку, котра живе з родиною за кордоном, тож на свята в Україну не приїде. У переддень Нового року чоловік прем’єрки зізнається, що полишає її, оскільки знайшов собі молодшу жінку. Водночас через сайт знайомств прем’єрка знайомиться з невідомим чоловіком, з яким зав’язується тісне спілкування. Він пропонує зустріти разом Новий рік та Різдво у Карпатах і замовляє для їхньої зустрічі приватний готель. Користуючись тижнем відпустки, прем’єрка відпускає від себе охорону і як приватна особа інкогніто виїжджає до Карпат.

У прем’єр-міністра працює прес-секретарем молодий чоловік, який регулярно стирчить на сайті знайомств. Він випадково підслуховує телефонну розмову прем’єрки зі своїм чоловіком і дізнається про те, що його патронеса зустрічатиме новорічні свята на самоті. Тому вирішує влаштувати їй сюрприз: “знайомиться” з нею через сайт знайомств і під виглядом успішного бізнесмена пропонує зустріти разом Новий рік у Карпатах. Для знайомства і зустрічі прес-секретар орендує на тиждень приватний готель і їде до Карпат у відпустку.

Президент України — чоловік самотній. Дружина давно померла, діти вже дорослі і мають власні сім’ї. Сам чоловік має сентимент до своєї молодої секретарки, але вона всіляко уникає його залицянь через значну різницю у віці і тому, що не хоче бути звичайною коханкою. Вона теж регулярно стирчить на сайті знайомств, де переписується з цікавими чоловіками. З одним із них у неї зав’язується активне спілкування, і незнайомець пропонує зустріти разом Новий рік у Карпатах. Дівчина погоджується і у переддень Нового року виїжджає до Карпат.

Президент України дізнається, що його секретарка постійно стирчить на сайті знайомств, тож вирішує розшукати її на цьому сайті. Під виглядом молодого бізнесмена він запрошує дівчину зустріти разом Новий рік у романтичних умовах — в Карпатах. Президент особисто бронює для них приватний готель, відпускає охорону і як приватна особа інкогніто вилітає на відпочинок.

Агент турфірми, котрий приймав замовлення на поселення, випадково переплутує особи замовників. В результаті Президент та прем’єрка (під вигаданими прізвищами) потрапляють до одного готелю, а їхні молоді прес-секретарі — до іншого. Через значні снігові опади, Президент не встигає вчасно прибути до готелю. Він блукає засніженими Карпатськими горами і через айфон переписується зі своєю знайомою, розповідаючи про свої пригоди. Так само через негоду губиться у лісі прес-секретар Прем’єр-міністра і теж повідомляє про свої пригоди за допомоги переписки через айфон.

Прем’єрка та прес-секретарка, що прибули вчасно до своїх готелів, терпляче очікують появи їхніх незнайомців-чоловіків. Вони допомагають жінкам — власникам готелів-садиб — готувати традиційні галичанські страви, вітають місцевих діточок з Різдвом та Новим роком, катаються кіньми та на лижвах, долучаються до виконання давніх народних звичаїв.

Чоловіки зустрічають у лісі місцевого мольфара, який і виводить прибульців до їхніх готелів: прес-секретаря до прес-секретарки і президента до прем’єрки. Там нарешті відбувається давноочікувана зустріч, що починається із шоку та скандалу, а закінчується примиренням і коханням. У Різдвяну ніч президент і прем’єрка вирішують полишити свої державні пости, щоби створити родину і просто бути щасливими людьми.


Коментарі