втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Аура життя й аура смерті

02.05.2016


Сценарій ігрового повнометражного фільму

Журналіст однієї з газет через конфлікт з керівництвом втрачає роботу. Аби якось вижити він намагається влаштуватися на роботу до іншого видання, проте скрізь отримує відмову. У відчаї він просить Диявола допомогти йому знайти цікаву і добре оплачувану роботу. І ТОЙ негайно приходить на допомогу.

Диявол пропонує журналісту влаштуватися на телебачення телерепортером у відділ криміналу та надзвичайних подій. А щоби справи пішли успішно дарує йому окуляри, за допомоги яких ГЕРОЙ зможе передбачати аварії, катастрофи та раптову загибель людей. Окуляри дозволяють побачити ауру оточуючих. Якщо вона синя, то людина житиме довго і щасливо; якщо зелена, то людина житиме достатньо довго; якщо аура жовта, то життя людини триватиме не довго. Червона аура свідчить про те, що на людину очікує нагла смерть – внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, авіакатастрофи чи ще якогось іншого випадку. Тож достатньо просто прослідкувати за людиною, щоби побачити як вона помре. Диявол укладає з журналістом угоду тривалістю на рік: останній може користуватися окулярами для роботи і досягнення своїх цілей, але не має права втручатися у події. Якщо втрутиться, то його душа стане власністю володаря темряви.

Журналіст дуже швидко стає відомим репортером у місті, а згодом і в країні, оскільки завжди першим опиняється на місці пригод. Його слава росте пропорційно його статкам – він купляє квартиру, дороге авто, збирається одружуватися. Він квапиться, оскільки рік швидко мине, тож варто за цей час заробити якомога більше грошей і популярності. У відпустку він разом з коханою виїжджає за кордон на відпочинок під пальмами, де теж встигає уславитися як свідок, що першим знімає різні надзвичайні події. Та одного разу крізь окуляри ГЕРОЙ бачить, що його кохана, котра має жовту ауру, готується сісти у вагон метро, усі пасажири якого сяють червоною аурою. Тож він мусить зробити вибір між порятунком власної душі і життям коханої людини.

Коментарі