втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Казка партії 2: Другий рівень, Північна башта

02.10.2015


Синопсис сценарію повнометражного ігрового фільму-кінопародії 

Короткий опис

Це продовження історії, друга частина, про змішаний апокаліптичний, депресивний, фентезійний, казковий, фантастичний, футуристичний та історичний Світ. Група Казкових героїв, пізнавши всю жорстокість цього пропащого Суспільства, вирушає на пошуки справедливості, добра та солодкої кривавої помсти.

Короткий виклад основних сюжетних поворотів

Акт 1 (Експозиція)
Агент ОРВ-КДБ КСНСР (Особливого Розшукового Відділу Комітету Державної Безпеки Каліфорнійської Совєтської Націонал-Соціалістичної Республіки) доповідає іншим агентам та Засновнику КСНСР про групу з шести людей які йдуть до Мос-квазії через Каліфорнію. Ці шестеро людей називаються Членами Казкової групи (ЧКГ). До складу цієї групи входить: Оленка, її братик козлик який колись був людиною, Червона Шапочка, супергерой Людино-пенсіонер, Мім, та Гобіт. Всі вони не є класичними казковими персонажами, просто в них такі імена.

Члени Казкової групи йдуть по апокаліптичному Донбасу. Всюди все розвалено, людей ніде нікого немає. ЧКГ зустрічають в донецькому місті чоловіка на ім’я Ілай. Він несе останній екземпляр дуже важливої для людства книги в Держстандарт де цю книгу мають зберегти. ЧКГ та Ілай ховаються від групи Зомбі. Мандрівники доходять до Держстандарту і Ілай залишає там книгу. Далі ЧКГ подорожують самі.

Далі ЧКГ йдуть вже по квітучій Каліфорнії. В цьому Світі Каліфорнія це диктаторська гібридна нацистсько-комуністична держава під назвою «Каліфорнійська Совєтська Націонал-Соціалістична Республіка (КСНСР)». І править нею Засновник.

ЧКГ заїжджають спочатку до міста Санта-Барбара де живе батько Міма – Сі-сі Кепфел.

Акт 2 (Розвиток).
Потім ЧКГ заїжджають у Беверлі-Хілз де живе Брендон Волш – друг і товариш Людини-Пенсіонера. Далі ЧКГ знайомляться зі Штірліцом – вільним агентом який береться допомогти мандрівникам переправитися до Мос-квазії. Штірліц, як і в совєтському кіно, казковий персонаж. Він влаштовує ЧКГ пожити в гуртожитку Каліфорнійського комуно-нацистського університету. ЧКГ вирушають покататися на роликах по набережній Санта-Моніки. Оленка під час катання сильно вдаряється головою об стовп і попадає до лікарні.

ЧКГ вирішують просити допомоги у Віні Пуха – далекого родича Червоної шапочки. Віні Пух – не класичний казковий персонаж, а звичайна людина. Але на заводі де працює Віні Пух, і де ЧКГ домовилися з ним зустрітися, якраз були Агенти ОРВ-КДБ. І Членам Казкової групи доводиться тікати від них по всьому Лос-Енджелесу. ЧКГ знову знаходять Штірліца і він знову рятує їх. Штірліц влаштовує ЧКГ пожити в своєму пляжному будиночку. Але на місто налетіла авіація і ЧКГ доводиться тікати і звідти. Штірліц вкотре допомагає ЧКГ і влаштовує їх пожити в маєтку Професора Керінгтона.

Але Агенти ОРВ-КДБ дізналися де переховуються ЧКГ і захоплюють маєток Керінгтона. ЧКГ вдається сховатися у великій таємній шафі яка знаходиться в таємній кімнаті. Ця шафа є входом до Казкової країни міста Мембер де є італійський квартал. В цій казковій країні ЧКГ знайомляться з Чоловіком в спортивному костюмі на ім’я Мужик-фавн. Хоча він не Фавн, а звичайна людина в спортивному костюмі (в новітній міфології - «тітушка»). Мужик-фавн розказує ЧКГ про пророцтво в якому говориться що вони, ЧКГ, врятують Каліфорнії, та місто Мембер, від комуно-нацистської диктатури Засновника.

Мужик-фавн показує ЧКГ що таке День розподілу праці.

Потім він знайомить їх з Асланом який є керівником опозиційної повстанської Армії Каліфорнії. Члени казкової групи знову зустрічають Буратіно, П’єро та Мальвіну з якими вони познайомилися ще в першій частині в Місті.

ЧКГ повинні знищити Засновника та його злочинний режим. В цьому їм також допомагає Цибуліно. Цибуліно – не класичний казковий персонаж Цибуліно, а звичайний м’ясистий людина-підліток. Цибуліно знайомить ЧКГ з Матрицієм – експертом з подорожей у віртуальну казкову реальність Шматриці. Матрицій вводить ЧКГ у Шматрицю.

Акт 3 (Розв’язок).
ЧКГ знаходяться в Шматриці. Але стається катастрофа. І Членів Казкової Групи заарештовують Агенти ОРВ-КДБ. Агенти ОРВ-КДБ допитують ЧКГ. Але нічого конкретного дізнатися не змогли.

Матрицій, Штірліц, Віні Пух, Аслан зі своєю Армією, Голівудська братія та багато інших персонажів визволяють ЧКГ з в’язниці КДБ. ЧКГ йдуть до маєтку Засновника щоб знищити його і спитати чому він такий злий. І за допомогою інших персонажів їм вдається вбити Засновника. Тепер Каліфорнія вільна.       

                          

Використано пародії на фільми: різноманітні казки та фентезі, «Термінатор», «Матриця», «Володар кілець», «Про сестричку Оленку та її козлика-братика», «Чіполіно», «Книга Ілая», «Хроніки Нарнії», «Місто Ембер», «17 миттєвостей весни», «Голодні ігри». Та інші.

Очікуйте на продовження у вигляді останньої Третьої частини трилогії      

Коментарі