втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Синопсис сценарію ігрового повнометражного фільму

Кримінальний бойовик з романтичною лінією

Дія відбувається у невеличкому провінційному місті на сході Україні. Два охоронця місцевого авторитетного бізнесмена на прізвисько Мари (від Марадони, він дуже захоплюється футболом) несподівано хапають серед біля дня місцевого жителя Сенеку Перевертайленко, який гуляв з красунею Мар’яною центром міста. Найманці везуть Сенеку у ліс, але по дорозі починають чомусь нервувати, спочатку влаштовують перестрілку зі співробітниками ДАІ, а потім потрапляють в ДТП, в якому гинуть. Сенеку доправляють до лікарні.

Про випадок стає відомо Марі, який підозрює, що Сенека є найманим вбивцею, якого схопили загиблі охоронці, але він зміг втекти. Також Сенекою зацікавлюються співробітники правоохоронних органів, прокурор Кошицький та слідчий кримінального розшуку Шлапак, які сподіваються затіяти вигідну для себе гру з Марою, що є найбагатшою людиною в регіоні. Бізнесмен наказує розібратися з ситуацією своєму раднику Босому, людині з непересічним життєвим шляхом.

Сенека мирно лежить в лікарні і не розуміє, яка складна гра закручується навколо його. Пояснює, що просто ішов вулицею, вказав охоронцями Мари на порушення правил дорожнього руху під час перетину пішохідного переходу, а охоронці роздратувалися і схопили його, після чого кудись повезли. Сенеці не вірять, але доказів, що він дійсно найманий вбивця, не мають.

Тоді Кошицький та Шлапак вирішують залучити до справи Мар’яну, з якою прогулювався Сенека. У дівчини досить складна життєва історія і важкий характер, вона стверджує, що Сенека ніякий не кілер, а звичайний лох, якого вона розводила на гроші. Їй теж не вірять. Тим більше, що невдовзі Мара наказує викрасти Мар’яну, щоби впливати через неї на Сенеку, який палко закоханий у дівчину. Бізнесмен впевнений, що Сенека таки найманий вбивця, якому заплатили київські бізнесмени, невдоволені втручанням Мари у нафтовий бізнес регіону.

Кошицький та Шлапак дізнаються про зацікавленість Мари і пропонують йому Сенеку за велику суму готівкою. Мара згоден заплатити, бо сподівається отримати від виконавця прізвища замовників, після чого збирається помститися. Однак всі плани руйнуються, бо Сенека несподівано тікає з лікарні, де був під охороною. Він хоче допомогти Мар’яні, яка сидить у підвали заміського палацу Мари. Дія переноситься туди, у справу втручається вмілий снайпер, який вбиває не тільки Мару, але й всіх його охоронців та Босого, дозволивши Мар’яні втекти з торбою грошей. Дівчину перестрівають по дорозі до міста Кошицький та Шлапак, які збираються вбити її, а гроші забрати. Але Мар’яні допомагає Сенека, який закоханий в неї і сподівається, що вона оцінить його героїзм. Та Мар’яна впевнена, що він звичайний лох, вона відштовхує Сенеку, забирає гроші і тікає. Вже невдовзі виявиться, що, можливо, вона помилялася, як і геть усі герої цієї історії. 

Коментарі