втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Безпека світу понад усе

26.06.2012


Синопсис сценарію повнометражного ігрового фільму-кінопародії


Короткий опис. Це кінопародія. Історія про важку і небезпечну працю електромонтерів – працівників регіонального енергорозподільчого підприємства у футуристичному майбутньому – 2057 рік. Шестеро електромонтерів за нарядом вирушають ліквідувати обрив на лінії електропостачання. Під час виконання вони повинні дотримуватися правил безпечної експлуатації електрообладнання. Але їх постійно чекає небезпека. Якимось чином електромонтери повністю втрачають пам'ять і опиняються в зовсім іншому місці. При цьому двоє з них взагалі кудись зникають. Іншим електромонтерам, крім того що їм треба виконати свою роботу, доводиться шукати своїх двох колег, та ще й захищатися самим.

Електромонтери на своєму шляху зустрічають багато перешкод: Ворожі іншопланетяни-косміти, чупакабри, черепашки-нінзя, відомий злочинець – Дід Панас, та інші.   

         
Рисунок: electric.org.ua

Акт 1 (Експозиція). 2057 рік. Шестеро електромонтерів (Олександр Куперман – старший бригади, Андрій Зальцбург, Микола Полюхович, Петро Сніжков, Василь Крейзенштейн, Анатолій Марчук) отримують наряд на виконання робіт по відновлення обриву на лінії електропостачання. Після цього вони йдуть на щотижневу голограмну селекторну нараду по Охороні праці. Після цього Олександр Куперман заходить до Бухгалтерії по справах. Там він зустрічає свою колишню жінку і в них відбувається неприємна розмова. Після цього Куперман заходить до Карного розшуку для інформації про кримінального злочинця, Діда Панаса, який за не провіреною інформацією хазяйнує в тих місцях куди він їде зі своєю бригадою для ліквідації обриву. Електромонтери їдуть до того місця де стався обрив лінії. По дорозі вони, за завданням керівництва, заїжджають до покинутого Демидівського ГРП (глобальний районний підрозділ) щоб забрати потрібні комерційні документи. Там вони мало не заблукали і ледь втікають від невідомих страшних істот.

Рисунок: electric.org.ua

Акт 2 (Розвиток). Електромонтери нарешті приїжджають в містечко, неподалік якого знаходиться аварійний обрив, і поселяються в готелі. Вони влаштовують веселе п’янке вечірнє застілля. Потім засинають.

Прокидаються вони вже в зовсім іншому готельному номері, в Столиці, і геть нічого не пам’ятають. Крім того електромонтера-водія Сніжкова та електромонтера Крейзенштейна взагалі ніде немає. Інші четверо знаходять в готельному номері візитку провидиці і їдуть до неї. В провидиці вони дізнаються що Сніжков потрапив в поліцейський відділок і їдуть до нього. Крім того вони дізнаються про Священника Клейсберга. І вже разом зі Сніжковим їдуть до нього. У Священника вони дізнаються що вони були на Планеті Казантип де проходить фестиваль Ді-джеїв і реміксованої танц-музики. На рейсовому космічному шатлі вони летять на цю Планету. Крейзенштейна вони там не знаходять, але у Купермана раптом відкривається дар бачити минуле. І він «бачить» де вони були минулої ночі ще при пам’яті.

Згідно того що він «бачить» про минуле, електромонтери летять назад на Землю, і їдуть до Сарненської Забороненої Зони. Цю Зону колись окупували ворожі іншопланетяни-кассіопійці і правлять там досі. Там електромонтерів заарештовують і саджають у замок-в’язницю. У в’язниці вони зустрічають Крендельфа – Диктатора і Верховного правителя Зони. Крендельф нагадує електромонтерам що ті повинні зробити йому «трифазний ввід» у його замок-маєток, про що електромонтери звичайно нічого не пам’ятають. Перебуваючи в неволі вони роблять Крендельфу роботу.

Акт 3 (Розв’язок). Куперман викриває Крендельфа і піднімає населення Зони на повстання. В результаті Крендельф вимушений покинути Зону і планету Земля взагалі.

Електромонтери нарешті знаходять загубленого Крейзенштейна, і вони всі їдуть робити свою пряму роботу – відновлювати обрив на лінії електропередачі. Під час роботи було серйозно поранено Купермана. Він лежить у лікарні, його відвідує колишня дружина зі своїм коханцем, колеги. Але він все таки помирає. Відбувається урочистий похорон. Але …                     

Використано пародії на фільми, телебачення, рекламу, шоу-бізнес, владу, політику, життя, Світ та все на Світі, і багато чого іншого.

Коментарі