втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Синопсис сценарію ігрового повнометражного фільму

Жанр – шпигунський бойовик

Працівник української спецслужби цікавиться серію надпотужних вибухів, проведеною у Росії. Вибухи проводять по широкій дузі – від Комі до Чечні. З метою встановити мету та інші подробиці, працівник їде відрядження, зупиняється у Азербайджані, через територію Дагестану проникає до РФ, де встановлює сейсмодатчики та ретранслятор. При цьому він спілкується з чеченськими бойовиками, наймає їх як провідників, спостерігає дії російських військових. На руїнах спаленого села до групи пристає дівчина з дитиною. Працівник сприймає її появу незадоволено, але змушений взяти з собою.

Групу виявляють з вертольоту, починають переслідувати. Втікачі ховаються у печері, але переслідувачі мають собаку, й він йде по сліду. З метою вивести з ладу його ніс? головний герой розтирає тютюн й видуває на вході до печерки. Частина пороху потрапляє до печери, всі ледь втримуються від того, щоб не чхнути. Дитина плаче. Головний герой бере її на руки й пошепки співає колиханку. Переслідувачі зупиняються біля входу в печеру, кидають гранату. Дитина лякається й хоче заплакати, головний герой затуляє їй рота долонею. Переслідувачі йдуть, але виявляється, що дитина задихнулась.

Щоб дівчина не здійняла лемент, головний герой вбиває і її.

Датчики встановлено, працівник повертається до Азербайджану й два місяці отримує докладну інформацію про вибухи, потім повертається до України й починає інформацію аналізувати.

З аналізу видно, що інтерференція сейсмічних хвиль може спровокувати невеликий землетрус у східних областях України. Землетрус призведе до обвалів у шахтах, й російська армія під приводом надання допомоги перейде кордон.

Працівник доповідає керівнику спецслужби. Той шокований, негайно їде доповідати президентові. Дорогою керівника вбивають, а головного героя негайно викидають на пенсію й натякають, що краще мовчати.

В цей час сусідка головного героя розповідає про те, що їй нагадали, нібито на подвір'ї закопано мерця, й від цього у неї дома купа нещасть. Знічев'я головний герой за допомогою рамки-індикатора обстежує подвір'я. В одному місці рамка реагує, як на труп. Головний герой розкопує яму й виявляє кістки немовляти.

Він розглядає варіант відхилити сейсмічну хвилю на північ, але коли оцінює втрати, то згадує дитячі кісточки в ямі й з гуманних міркувань відмовляється від задуму.

Щоб уникнути підступного удару, він пише роман з докладним планом операції й видає його, розраховуючи, що публікація значно зменшує шанси на те, що операцію буде здійснено.

Коментарі