втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Бої з «тінями», професійний крем

17.10.2011


Синопсис сценарію повнометражного ігрового фільму-кінопародії

В основі сценарію пародія на фільм «Бій з тінню».

Дві дівчини – слідчі карного розшуку – їдуть у Москву для знешкодження наркотрафіка у співпраці з російськими колегами. В Москві проходить широко-розрекламований боксерський поєдинок між місцевим та американським чорношкірим боксером. Одна з дівчат-слідчих є свідком вбивства і бачить вбивцю в обличчя. Дівчата-слідчі і місцевий боксер тікають і переховуються від місцевої мафії, Міліції та Загону спецпризначення. Глава мафії вичислює де знаходяться розшукувані. Він зі своїми найманцями їде туди. В результаті його заарештовують.      

     

Короткий виклад основних сюжетних поворотів

Акт 1 (Експозиція). Почався боксерський поєдинок між Артемом Конченом та Хасімом Рахмановим. Ольга Хрустенко і Оксана Баришевська знаходяться в залі між глядачами і спостерігають за поєдинком. Ольга згадує події які сталися за деякий час до поєдинку. Згадуються доісторичні часи, динозаври, середні віки, деякі новітні історичні події. Ольга згадує подію в психлікарні для спортсменів де Ольга-«медсестра» проводить медичний огляд Артема Кончена. Далі Ольга згадує ще раніші події в Київському поліцейському відділку де Ольга і Оксана – слідчі карного розшуку – сперечаються про щось. Далі згадується латиноамериканська наркоплантація та тамтешній місцевий наркобарон Дон-Чучо. Далі згадується Артем Кончен який тренується за декілька днів до початку поєдинку.

Повернення в реальний час на боксерський поєдинок між Артемом Конченом та Хасімом Рахмановим. Під час бою Артем раптом втрачає зір, різко відчуває геморойне захворювання і таким чином програє бій.

Акт 2 (Розвиток). Артем Кончен, сліпий лежить на лікарняному ліжку в бинтах і з зав’язаними очима. Лікар повідомляє всіх про те що Артем тимчасового втратив зір і отримав спортивне геморойне захворювання.

Вагін – Глава мафії який фінансує Артема - не хоче давати грошей на дорогу операцію для нього. Ольга йде до Щоглика – свого друга-однокласника – який має в Москві свій нічний клуб. Крім того Щоглик – посередник в наркоторговному бізнесі. Ольга застає його вбитим і бачить Шмаркова – його вбивцю. Ольга останньою бачила Щоглика живим, і тепер її підозрюють у вбивстві.

Ольга тікає до Артема Кончена який лежить в лікарні. До Артема і Ольги в лікарняну палату прибігає Оксана. Спецпризначенці, з відділу боротьби з наркотиками, добираються до лікарні. Але Ользі і Оксані вдається втекти.

Наступного дня Спецпризначенці, на базі спецпризначення, обговорюють вчорашній провал спецоперації. Полковник Нечуєв – Начальник Спецпризначенців - «вичитує» своїх підлеглих.

В лікарняну палату до Кончена завітав Шмарков – той хто вбив Щоглика. Але Артем не може його бачити бо сліпий. Шмарков хоче допитатися в Артема де ховається його подруга Ольга. Але так нічого і не дізнається. Артем тікає з лікарні, зупиняє попутне авто з напівсліпим водієм і їде до квартири де сидять Ольга і Оксана.

Щоб знайти гроші на дорогу операцію для Артема - Ольга, Оксана і Артем вирішують пограбувати банк який належить Вагіну. З проблемами їм вдається пограбувати цей банк. Міліція починає загальнодержавний розшук викрадачів. Ольга, Оксана і Артем втікають на вантажній фурі. В причепі фури вони подорожують по Європейській частині Росії. Заїжджають в Грузію.

Полковник Нечуєв намагається зрозуміти чому Артем пограбував банк. Нечуєв завітав до Вагіна і намагається викрити його кримінальну діяльність. Але не вдається.

Ольга, Оксана та Артем повертаються у Москву і йдуть до лікарні для спортсменів з геморойними захворюваннями. Там Артему роблять дорогу подвійну операцію – «два в одному» - лікування очей та геморойного захворювання. А Ольга і Оксана, з грошима які залишилися після оплати операції, «залягають на дно».

Акт 3 (Розв’язок). Вагін та його найманці знаходять Артема і завозять на власну яхту Вагіна. Там Артему знімають бинти з тазу та очей. І операція нібито не допомогла – Артем і досі сліпий і з гемороєм. Вагін, разом зі своїм штатним кілером Шмарковим, дізнається що Ольга і Оксана на «Звітному концерті «Фабрики Зірок-8» в Кремлівському палаці», і разом із своїми найманцями їде туди. Артема залишають на яхті під охороною. Артему вдається втекти з під охорони – виявляється Артем вже не сліпий і здоровий – хірургічна операція на очі і геморой таки допомогла. На яхті почалася паніка, судно втаранилося у великий айсберг, пробило велику дірку і почало ефектно, як у фільмі «Титанік», тонути. Артему вдається вибратися на берег.

«Звітний концерт «Фабрики Зірок-8» в Кремлівському палаці» вже почався. Вагін та його Найманці вже шукають Ольгу і Оксану по всьому палацу. Шмарков знайшов Ольгу і схопив її. Вагін та його Найманці побачили Артема і намагаються зловити його і вбити. Але це їм звичайно не вдається. Вагіна та його найманців заарештовують. Артема також заарештовують. Після концерту глядачі діляться враженнями про концерт.

Через п’ять років Ольга і Оксана їдуть забирати Артема з тюрми де він відсидів 5 років за пограбування банку.

Використані пародії на фільми і серіали: «Бій з тінню», «Шалене пограбування» (америк.), «Титанік» та багато інших.  

Також використані пародії на музичні концерти, конкурси, фестивалі, на життя, все на світі і багато чого іншого.

Коментарі