втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Костянтин Солов’єнко



Контакти: [email protected]

Драматург, сценарист.

Народився 24 листопада 1961 року у Фастові на Київщині. За першою освітою – математик: закінчив механіко-математичний факультет Київського державного університету ім. Т. Шевченка (1984). Маю професійний сертифікат менеджера Школи бізнесу Відкритого університету Великої Британії (Open Business School The Open University, 1994). Кандидат економічних наук (дисертація з маркетингу, 1999).

Працював токарем, програмістом, вожатим, підприємцем, директором, директором з маркетингу, деканом економічного факультету, зав. кафедрою менеджменту, бізнес-тренером, консультантом з менеджменту. Зараз працюю доцентом кафедри економіки Київського національного університету культури і мистецтв.

2005-2006 років у московському журналі "Управление компанией" було надруковано сім моїх оповідань про консультантів з менеджменту.

П'єси я почав писати 2010 року. В харківському часописі «Березiль» у №3-4 за 2011 рік опубліковано дві мої перші короткі п'єси: «Не забувайте свої речі», «Чорний хліб з молоком».

П'єса «Голодна любов» увійшла до короткого списку VI Міжнародного Конкурсу сучасної драматургії «Свободный театр», номінація "П'єса малого формату, або експериментальний текст для театру" (Мінськ, Білорусь, 2011).

У II львівському конкурсі «Драма.UA-2011» п’єси «Екстреміст (драма на сьогодні)» і «Голодна любов» посіли 2-ге місце.

Журнал "Дніпро" надрукував у №8 за 2011 рік п'єсу "Що Вам до вподоби? (оптимістична драма)".

П'єса «Екстреміст» увійшла до довгого списку та була представлена читанням на форумі «Тиждень актуальної п’єси» (Київ, осінь 2011).

Брав участь у двотижневих майстер-класах польських драматургів Малґожати Сікорської-Міщук та Себастіяна Маєвського (осінь 2011). 

В Інформаційному збірнику сучасної української драматургії "Авансцена" представлена п'єса «Екстреміст» (Нац. центр театр. мистец. ім. Леся Курбаса - Київ, 2012).

В X Міжнародному Волошинскому літературному конкурсі п'єса "Я так Бернса люблю" увійшла до короткого списку номінації "драматургія, ЖЧЛ" (Коктебель, Україна, 2012).

П'єса "Так чи ні" увійшла до короткого списку Міжнародного конкурсу драматургії "ЛитоДрама" в номінації "П'єса для вуличного театру політичного і гостросоціального характерів" (Москва, 2012-2015).

Український етюд "Поки всі сплять" посів 3 місце на П'ятому Міжнародному фестивалі літератури і мистецтв "Славянские Традиции-2013" у номинації "драматургія" (Казантип, Україна, 2013).

П'єса "Я не поїду нікуди" увійшла до короткого списку конкурсу Першого міжнародного літературного форуму "СЛАВЯНСЬКАЯ ЛИРА-2014" в номінації "драматургія" (Полоцьк, Білорусь, 2014).

П'єса "З гірчинкою" увійшла до лонг-листа конкурсу на кращу українську моноп'єсу «Лабораторія МоноЛІТ» (Нац. центр театр. мистец. ім. Леся Курбаса - Київ, 2014).

П'єси "Місцевий апокаліпсис (антиутопія)" і "Ти біжиш від щастя (трагікомедія)" в номінації "п'єса" увійшли до довгого списку VII Міжнародного Конкурсу сучасної драматургії «Свободный театр» (Лондон, Мінськ, 2014).

П'єса "І мене чекай... і мене люби (соціальна фантастика)" увійшла до довгого списку конкурсу п'єс сучасних авторів Третього Фестивалю витончених мистецтв "АМПЛУА" та була представлена читанням (Київ, 2015).

Часопис «ТекстOver» у №4 за 2015 рік опублікував трагікомедію "Ти біжиш від щастя". 

Журнал "Дніпро" надрукував у №12 за 2015 рік п'єсу «Голодна любов».