втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

П'ять фільмів, сценарії яких свого часу були оприлюднені на сайті СМ та обговорені в різних режимах у рамках Сценарної Майстерні, восени візьмуть участь у низці міжнародних кінофорумів...

**

Як вже повідомлялося, другу повнометражну роботу українського режисера, сценариста й продюсера Володимира Тихого «Зелена кофта» відібрано до конкурсної програми «Нові режисери» 61 Міжнародного кінофестивалю в Сан-Себастьяні (Іспанія), що є одним із найважливіших та найпрестижніших світових кінофорумів. 

А нині надійшло повідомлення, що «Зелену кофту» також відібрано до конкурсної програми 29 Варшавського міжнародного кінофесту, що пройде від 11 до 20 жовтня 2013 року.  


**

Повнометражний неігровий фільм Дмитра Сухолиткого-Собчука «Красна Маланка» візьме участь у конкурсній програмі фільмів із Центральної та Східної Європи Кінофестивалю «Астра» (Astra Film Festival), що удвадцяте пройде в румунському місті Сібіу, нинішнього року – від 14 до 20 жовтня. 

Цікаво, що Сібіу у 17-18 століттях було столицею Трансильванії, а 2008 року журнал Forbes  назвав місто восьмим «найбільш ідилічним місцем для життя» у Європі.


Світлина: Сергій Ахременко

У цій самій змагальній програмі фестивалю «Астра» також, зокрема, візьме участь – цього разу від Росії – фільм «Лист»/ «Письмо»/ Letter українського режисера Сергія Лозниці, який фільмує в різних країнах.

**

Дебютний ігровий короткометражний фільм Юлії Гонтарук за сценарієм Марисі Нікітюк «Алкоголічка» від 5 до 12 жовтня візьме участь у конкурсній програмі 10 Ебервальдського фестивалю документальних, ігрових короткометражних та анімаційних фільмів. Ебервальд – це місто в Німеччині, що розташоване в землі Бранденбурґ.

"Алкоголічку" запрошено й до конкурсної програми другого за рахунком російського форуму короткометражного незалежного кіна під назвою KONIK Film-Festival, що пройде у Москві від 2 до 6 жовтня.

Також "Алкоголічка" змагатиметься на ІІІ Ташкентському міжнародному кінофорумі "Золотий гепард", що проходитиме у столиці Узбекистану протягом 19-24 жовтня.

**

У конкурсі цілої низки міжнародних кінофестивалів візьме участь дебютний короткометражний фільм Ірини Цілик «Помин».

Передусім, «Помин» змагатиметься у 19 Міжнародному фестивалі короткометражних фільмів, що відкривається сьогодні, 16 вересня, й триватиме до 21 вересня у грецькому місті Драма.

По тому – Всеросійський фестиваль авторського короткометражного кіна «Арткіно», що триватиме протягом 24-29 вересня у Москві.

Ще один грецький кінофорум чекає на «Помин» від 25 до 29 вересня – це 10 Науський міжнародний кінофестиваль, що проводиться в портовому курортному місті Науса, яке розташоване на острові Парос (Південні Егейські острови в Середземному морі).

Від 27 вересня до 7 жовтня в Бухаресті триватиме 7 Румунський міжнародний кінофестиваль, де «Помин» також конкурсуватиме. Цей кінофорум передусім звертає увагу на кіноіндустрію Чорноморського регіону (Азербайджан, Молдова, Україна, Грузія, Вірменія, Росія, Болгарія, Туреччина, Греція та Румунія), а також має програму «Жінки в кінематографі».

Також «Помин» змагатиметься у вже згаданому 10 Ебервальдському фестивалі документальних, ігрових короткометражних та анімаційних фільмів, протягом 5-12 жовтня 2013 року.

Зрештою «Помин» помандрує до Тайбея, столиці Республіки Китай, що широко відома як Тайвань і, власне, розташована на однойменному острові. У Тайбеї відбудеться 20th Women Make Waves Film Festival. Жіноча фестивальна кінохвиля накочуватиметься протягом 11-20 жовтня...

**

Фільм Марини Артеменко «Не менше 50 кг» у вересні-жовтні братиме участь у чотирьох кінофестах. Загалом бо у цієї картини в її фестивальній скарбничці вже 38 різноманітних кінофорумів з конкурсними та позаконкурсними показами.

Наразі, це Міжнародний молодіжний фестиваль короткометражного й анімаційного кіна Meters (Метри), який проводиться у російській Твєрі від 27 до 29 вересня.

Ще – Всеросійський фестиваль авторського короткометражного кіна «Арткіно», що триватиме протягом 24-29 вересня у Москві.

У жовтні «Не менше 50 кг» помандрують до італійського міста Мінтурно на тамтешній  Міжнародний фестиваль незалежних короткометражних фільмів Visioni Corte, що триватиме від 10 до 12 числа місяця.

Зрештою, стрічка змагатиметься в конкурсній програмі 16 Міжнародного фестивалю некомерційних ігрових короткометражних фільмів, що проходитиме у чеському місті Брно від 16 до 19 жовтня (BRNO16 International Competition of Short Non-commercial Fiction Film)

 

Коментарі