втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Ланцюгова реакція

03.06.2019


Синопсис сценарію ігрового повнометражного фільму

Жанрові ознаки: трилер, детектив

Сценарій на СМ читайте тут >>>

В диспетчерську поліції поступає дзвінок з інформацією про постріли в готелі. На місце подій вирушає екіпаж патрульних. По дорозі вони зустрічають  жінку, яка просить про допомогу. Виявляється вона є свідком того злочину, куди вони і прямують. Жінка залишається у автомобілі, а патрульні вирушають усередину готелю. В номері вони знаходять два тіла, а вбивця встигає втекти. Повернувшись до авто копи не застають потерпілої.

За справу беруться оперативники майор Березовський Олександр та капітан Коваленко Артем. Вони дізнаються, що убиті займалися нелегальною діяльністю, наданням сексуальних послуг. Офіцери вирішують опитати людину, яка тримає цей бізнес. Але ця людина також за невідомих обставин зникає. Обох зниклих подають у розшук.

Оперативники доручають спеціалістам перевірити дзвінки вбитих та камери спостереження міста, бо дізнаються, що з місця подій зник автомобіль однієї із жертв. Працівники суд-мед експертизи доповідають, що по слідах у готелі і по тілах зачіпок немає. Перевірити якість пошуку доказів своїми підопічними береться дружина Олександра, Оксана.

Поліцейські знаходять покинутим розшукуваний автомобіль. Також по камерах спостереження бачать, як він виїжджав за межі міста. Вони розділяються, щоб шукати зачіпки одразу у кількох місцях.

Артем знаходить тіла розшукуваних осіб, і викликає на місце експертів. В цей час Оксана знаходить сліди на тілі однієї з жертв, а працівник ІТ відділу передає їй флешку із списком дзвінків підозрюваних. Про це дізнається вбивця і вбачає у цьому ризик свого розкриття, тому він прибирає Оксану і видаляє усі дані. Він не враховує, що вона встигає зробити резервні копії.

Після поховання Оксани Артем прямує у відділок, де застає Олександра в кабінеті померлої. Олександр розповідає про резервне сховище, куди вона зберігала важливі файли. Тому він вирушає додому за ноутбуком, з якого можна отримати доступ до даних. Через деякий час Артему дзвонить дружина, у розмові з якою він розуміє, що цей ноутбук знаходиться у їхньому домі. Він повідомляє друга, що потрібно їхати в іншу сторону. Обшукуючи лабораторію, Артем знаходить флешку, завантаживши яку, знаходить список дзвінків фігурантів справи, а серед них номер Олександра. Артем вважає, що його напарник замітає сліди і намагається попередити дружину, до якої його направив, але вона не бере трубку. Він сам їде додому.

Артем заходить на кухню свого будинку і знаходить тіло коханої, а перед ноутбуком з руками у крові стоїть Олександр. Той, помітивши свого напарника, намагається дістати пістолет, але Артем його випереджає і здійснює постріл. Склавши докупи всі факти і докази проти напарника, Коваленко закриває справу.

Згодом до міста повертається сестра застреленого майора Березовського Яна та стає свідком затримання Артема. Випливають нові факти. Виявляється, у моменти здійснення вбивств Олександр знаходився із коханкою. За перевірку справи береться заступник начальника відділку поліції підполковник Ярошенко. Він дізнається, що у списку дзвінків, надісланого з колл центру, знаходиться не номер Олександра, а Артема. Також проти капітана свідчить працівник ІТ відділу, який і здійснив зміну номерів. Артем стає головним підозрюваним.

Яна навідує затриманого у слідчому ізоляторі. Він стверджує, що його підставив Ярошенко, який мстить за те, що вони з Олександром посадили його рідного брата. Артем розповідає, що номер зі списку належить йому, але був загублений разом з телефоном ще до подій у готелі. Жінка вирішує перевірити його слова.

Вона передивляється відео з камер у відділку та помічає, як підполковник Ярошенко входить до працівника ІТ із флешкою, де і були списки з неправильними номерами. Тому Яна відправляється до цього працівника, який зараз знаходиться під домашнім арештом, щоб поспілкуватися про його свідчення, але знаходить мертвим.

Наступного дня Березовська йде до начальника відділку і розповідає про свої знахідки. Але він забороняє їй втручатися у справу і відправляє у відпустку. Яна прямує до Артема, який готується їхати до суду і він радить звернутися в колл центр і взнати місця, в яких здійснювалися дзвінки з його телефона.

У кол-центрі Яні підтверджують існування заявки Артема на відновлення номера, зареєстрованої за день до початку ланцюга подій. Також їй кажуть, що картку ніхто не забрав, а номером користувались. На інформацію про місце останніх дзвінків треба почекати, тому Яна відправляється в суд.

Артема засуджують на довічне ув’язнення і відправляють відбувати покарання у колонію, куди недавно перевели брата Ярошенка. Вважаючи, що це все спланована підполковником помста і що її друг може не дожити до апеляції, Яна вирішує допомогти йому втекти з-під конвою.

Разом утікачі їдуть до закинутого будинку батьків. Але Ярошенко підстраховується, підкидаючи їй маячок. Він бере свого помічника та їде за ними.

Підполковник зі своїм підлеглим затримує Яну одну в будинку. Вона звинувачує Ярошенка у смертях, а коли всі відволікаються, Артему вдається вирубати його помічника. Яні приходить інформація, що ІТ спеціаліст помер в результаті отруєння ціанідом, а телефон Артема знаходиться у гаражі Ярошенка. Жінка не озвучивши цієї інформації, чує її від Артема, який не міг такого знати. Їй стає зрозуміло, що він обкрутив усіх навколо пальця. Для того, щоб прибрати всі ризики свого розкриття, Артем стріляє в Яну. Після чого вбиває і Ярошенка.

Артем спланував свій злочин до дрібниць, скориставшись допомогою Яни та списавши усю вину на Ярошенка. Його виправдовують і підвищують у званні. Поліцейський відділок отримує нового заступника в особі майора Коваленка Артема.

Коментарі