втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Коли прилетить лелека

10.01.2024


Синопсис сценарію повнометражного ігрового фільму

cценарій на СМ читайте тут >>>


Березень 1933 року. Глухе село в Житомирській області. Марійка (15) повертається пішки додому від свого рідного дядька, який підтримує її з матір’ю в голодні часи. Вона несе додому ліки від застуди для своєї матері і хліб . Але  шлях не близький.

По дорозі Марійка зустрічає двох голодних дітей - дівчинку Ганнусю (6) й хлопчика Тарасика (5). В них від голоду померла мама. Марійка годує дітей і каже дітям, що продукти  їй приносить лелека. Вона лишається ночувати в їхній хаті.

Вночі до хати вривається утеклий каторжник, очманілий від  голоду. Побачивши малих дітей, не забирає в них останнього хліба.

Наступного дня Марійка забирає дітей з собою.

По дорозі їх зупиняє авто з у повноваженим (45) ОҐПУ, що  розшукує втеклого каторжника.

Запідозривши Марійку в приховуванні правди її б’ють нагайкою до втрати свідомості, а Богданчика випадково  вбивають.

Марійка отримує поміч від старого дідуся (90) й  із часом одужує.

Ганнуся просить Марійку сказати їй, коли прилетить лелека. Вона хоче попросити , щоб той повернув їй Богданчика й маму.  Дідусь пропонує залишатися в нього, але Марійка йде додому, переживаючи за матір.

В рідному селі вона застає пустку – голодомор. Марійка підходить до рідної оселі й плаче, бо хатні двері навстіж, димар мертвий.

Але прилітає лелека...

Коментарі