втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Синопсис сценарію ігрового повнометражного фільму

Сюжет за назвою «ЕНІ» вже побачив світ як роман у видавництві «КМ-Букс». Придбати роман "Ені" можна тут >>>. Один із характерних відгуків на нього належить письменниці та сценаристці Наталці Доляк, учасниці Сценарної Майстерні та лавреатці міжнародного конкурсу «Коронація слова».

Він такий –

«Не здивуюся, якщо за цим романом зрештою знімуть фільм. Яскраві персонажі, неординарні події, інтрига, Непідробні емоції героїв, що передаються читачу, а також постійний рух сюжету вперед до розв’язки, яка не розчарує, балансують на межі літарури й кінематографа, і це класно!»

 

На вокзалі Львовf стається одразу декілька подій: сюди прибуває вродлива жінка АГАТА (28), котру зустрічає її чоловік, квантовий фізик МАРК (30); із потягу з’являється НАТАН (30) – професійний покерний гравець; приїжджає ЕНІ (Енігма) (25) – найзагадковіша персона серед них.

Таксист на ім’я ОСТАП (35) забирає Ені до готелю, де дівчина поселяється і розпочинає неквапливий пошук квартири. Схоже, у цьому місті у неї нема конкретної мети.

Абсолютна протилежність дівчині – Натан. Прибувши на вокзал, у чоловіка уже є чіткий план, домовленість щодо квартири та інше. Той самий таксист Остап привозить його у потрібне місце, але далі справи у Натана йдуть шкереберть: він починає програвати у покер в інтернеті та серед ночі у місті губить ключі від свого помешкання.

Ені навмисне губиться у незнайомому місті, щоб подивитись куди заведуть її вулиці. Через якийсь час вона опиняється у внутрішньому дворі дому, де знайомиться із дивною дівчинкою на ім’я АЛІСА (7), у котрої на обличчі не відображається жодних емоцій. Дитина радить Ені постукати у одну із квартир дому.

У Марка і Агати – прекрасні стосунки. Агата володіє кількома ювелірними салонами, а Марк викладає квантову фізику в інституті. Як би не було, вони разом уже багато років і все йде чудово. Окрім одного – у подружжя досі немає дітей.

Повернувшись у готель, Ені раптом бачить чоловіка із минулого (СВЯТОСЛАВ, 40). Вона сильно лякається і нервує. Посильний готелю ВІТАЛІК (20) допомагає Ені прослизнути у номер непоміченою і зібрати речі. На знак подяки, дівчина «дарує» сором’язливому хлопцю секс.

О другій ночі біля місцевої забігайлівки Натан знайомиться зі ще одним нічним роботягою, котрий займається програмування комп’ютерних ігор – САВОЮ (30).   

Наткнувшись на вулиці на Віталіка, Святослав намагається випитати інформацію про Ені, але хлопець неуміло бреше йому. Це злить Святослава, і він жорстоко б’є посильного.

Духовний гуру Натана АНДРІЙ (30) радить йому по телефону розвіятись і перепочити від гри. Натан приходить в гості до Сави і знайомиться із ОЛЬКОЮ (25) – подругою Сави. Це красива, вольова і жорстка дівчина. Разом вони напиваються і гуляють містом. Віч-на-віч п’яний Сава зізнається Натанові, що насправді кохає Олю.

Марк і Агата гостюють у батьків чоловіка, які мешкають у домі, що схожий на якусь магічну оселю. Тут ми дізнаємось, що у подружжя є якась загадкова кулька, котра зависає у повітрі, коли її тримає наша закохана пара.

Вранці, після жахливої п’янки, Натан знайомиться у кафе із Ені. Хлопець просить номер телефону, але дівчина пропонує зіграти у гру...

Агата губить чарівну кульку. Марк у розпачі, адже це був не просто символ їхнього кохання, але й об’єкт його наукових досліджень.

Ені поселяється у квартирі будинку, де мешкає маленька Аліса. Дівчинка страждає від синдрому Мйобіуса (рідкісна вроджена аномалія, для якої характерна відсутність міміки обличчя). Ені розповідає малій, що уже довгий час живе сама в Україні, подорожуючи із міста до міста. Її батьки – багаті бізнесмени, котрі постійно перебувають за кордоном, тому із грошами у неї проблем немає, але от із сімейним затишком...

За порадою Андрія, щоб відволіктись від неприємностей у покері, Натан сідає писати сценарій, адже колись він мріяв стати кіносценаристом. Сава зізнається Натанові, що хоче зробити інді-гру основану на ідеях квантової фізики. І присвятити він її збирається Олі, хоч надій у нього нема, адже він товстий. Натан обіцяє йому допомогти привести тіло у норму. У цю мить приходить смс із інтернету від Ені.

На зустрічі із подругою у кафе, Агата зізнається, що страшенно переживає щодо пропажі їхнього сімейного символу. Після цього на дорозі її збиває автомобіль.

Свідками трагедії стають Ені із Алісою та Натан, котрий за вказівкою Ені прямує у магазин жіночої білизни. Розгадавши загадку дівчини, там він знаходить записку, де завуальовано вказане місце їхнього побачення.

Спільними зусиллями Натан, Сава і Олька розгадують місце призначення. Водночас, у кафе вони знаходять кульку Марка і Агати. Вона дивовижна, адже на дотик обпікає холодом.

У Натана і Ені відбувається чудове побачення. Все дуже романтично і, здається, обоє закохались. Ені залишає хлопцеві свій номер телефону. Таксист Остап розвозить їх по домах і повідомляє Ені, що жінка, котру збив автомобіль на дорозі – не вижила.

Аліса розповідає Ені, що дуже хотіла би відвідати якусь іншу країну, помандрувати за кордон, і Енігма обіцяє здійснити її мрію.

Сава із Натаном намагаються повернути загадкову кулю її власнику. Вони знаходять координати Агати, але дізнаються, що жінка загинула.

Віталік, посильний готелю Зірка, лежить у комі. Його брат – АРТУР (35) – починає шукати злочинця. У школі Артура називали термінатором, тому що він був безжалісним і беземоційним. Але єдина дорога йому людина у цьому світі – це молодший брат. За нього він готовий убити.

Марк розбитий горем. До того ж у своїй квартирі він знаходить тест на вагітність. Позитивний. Агата не встигла йому сказати...

У місті Ені випадково натикається на Святослава. Він женеться за нею, але дівчині дивовижним чином вдається втекти. Врятувавшись, вона виявляє, що загубила мобільний телефон.

Виявляється, що Святослав – це колишній «хлопець» дівчини, із яким вона жила у іншому місті, де вела себе як справжня хвойда. Як уже зрозуміло, Святослав надзвичайно жорстокий чоловік, і розшукав він дівчину із метою помститись за те, що вона його кинула без попередження.

Натан, Сава і Олька знаходять інститут, де працює Марк – квантовий фізик. Проте їм повідомляють, що після смерті дружини, чоловік не з’являється на роботі і не відповідає на телефонні дзвінки. Так само не відповідає Натанові Ені і хлопець думає, що вона не хоче його більше бачити.

Страшенно налякана, Ені дістається до своєї тимчасової оселі. Вона повідомляє Алісі, що їй потрібно негайно тікати, але дівчинка нагадує про обіцянку.

Замкнувшись у своїй квартирі, Марк сходить з розуму від трагедії, прокручуючи у голові факти із квантової фізики.

Натан, Сава і Олька, котрі уже добряче здружились, приїжджають до квартири Марка. Проте їм ніхто не відчиняє. Та раптом, у дворі, вони зустрічаються із Ені. Виявляється квартира Марка і тимчасове помешкання Ені розташовані в одному домі, що колом оточує внутрішній двір.

У квартирі Ені Натан бачить у вікнах навпроти Марка, котрий із люттю трощить речі у своєму помешканні.

Артур, котрий працює у СБУ, знаходить координати Ені. Він прагне помсти за брата.

У квартирі Маркові починають вчуватись якісь незрозумілі звуки та людські голоси. Він відчиняє двері маленькій Алісі, разом із якою прийшли Натан та інші. Вони хочуть повернути йому кульку, але Марк виплескує на гостей свою лють і безсилля перед смертю Агати.

Сава дарує кульку Ені. Всі разом вони йдуть прогулятись і натикаються на Святослава. Відбувається сутичка. Святослав «вирубає» Саву і сильно б’є Натана, але Олька роздирає йому обличчя пилкою для нігтів. Святослав втікає.

Олька у всьому звинувачує Ені. Відбувається люта сварка. Ені зізнається Натанові, що вела жахливий спосіб життя у іншому місті і йде геть.

Дізнавшись про ситуацію, Аліса каже Ені, що вона може покинути місто. Після цього до Ені приходить Артур.

По телефону Андрій заспокоює Натана і стверджує, що не важливо, яким було минуле у дівчини. Важливо, яким вона бачить своє майбутнє. Він спонукає повернутись до Ені.

Святослав приїжджає у лікарню, де йому зашивають щоку. Виглядає він тепер страхітливо, і не менш страхітливу річ він хоче вчинити із Ені. Ставки зростають.

Простір у квартирі Марка починає зміщуватись і одного ранку він бачить, що замість його спальні з’явився загадковий коридор. Куди?

Артур і Ені обговорюють ситуацію. Ені повідомляє, що Святослав – мент. Як би не було, Артур збирається розправитись із ним не по закону і приставляє до дівчини цілодобове стеження.

Натан дописує свій сценарій, і Остап просить його дати почитати. Хлопець вирушає до Ені, де вони проводять прекрасний романтичний вечір. Натан залишається ночувати у дівчини. Вони кохаються.

Марк відважується ступити у невідомий коридор.

У присутності Сави, Натан розповідає Олі, що Сава її кохає. Обоє шоковані. Дівчина зізнається, що у школі також любила Саву, але тепер... Натан залишає друзів у розгубленому становищі.

У вікнах Маркової квартири Ені помічає, що чоловік кудись зник. Опісля, дівчина знайомиться із батьками Аліси, і разом вони відправляються робити малій документи. Оскільки сім’я бідна, Ені обіцяє взяти на себе всі витрати.

Святослав стежить за ними і помічає чоловіка, що йде назирці за Ені. Він відчуває небезпеку і вирішує підготуватись.

У лікарні Віталік приходить до тями. Хлопець просить Артура не мститись, але чоловік відмовляється слухати.

Через коридор квартири Марк проникає у якийсь приватний будинок. Нікого із людей там нема, проте є дещо інше – фото Агати в рамці!

Натан передає Остапові свій сценарій, і приїжджає до Ені. Загадкова кулька у їхніх руках раптом починає левітувати. Обоє шоковані, але їх дивує ще одна річ – у вікнах навпроти вони бачать, що у квартиру Марка хтось прийшов.

У загадковому домі, який потрапив Марк, з’являється РУСЛАН – сусід. Спочатку він думає, що квантовий фізик – грабіжник, але їм вдається мирно розібратись у ситуації. Марк розповідає свою фантастичну історію і вказує на фото Агати.

Руслан повідомляє, що Агата поїхала із цього дому 30 років тому... Слово за слово, з’ясовується, що у цьому світі (у котрий Марк потрапив через коридор) люди живуть по 250 років і самому Русланові зараз 210... У цей момент нагорі лунає тупіт чужих ніг.

Натан і Ені заходять у квартиру Марка, де на них чекає Святослав. Пастка закривається, проте вхідні двері прошиває куля і ранить Святослава – у оселі з’являється Артур. У сутичці Святославу вдається убити Артура та проштрикнути Натана ножем. Чоловік кидається за Ені, котра зникає у загадковому коридорі.

Обоє опиняються у домі іншого світу, де їх зустрічають Руслан і Марк. Руслан б’є Святослава руків’ям сокири по голові і, не розрахувавши сили, убиває мерзотника. Ені квапиться назад у квартиру до пораненого Натана.

Марк і Руслан закопують тіло Святослава і забивають дошками коридор. Вони обоє непогано поладнали і вирішують відправитись на пошуки Агати. У світі, де людям відведено на життя чверть тисячоліття, часто буває нудно, тому Руслан радий пригоді, а Марк, здається, отримав шанс повернути своє щастя. Що чекає на нього у цьому світі?

До речі, на підлозі Руслан знаходить кульку, котру Ені загубила. Виявляється, у його світі це відомий матеріал, котрий називається Енігмат. І те, що він літає у руках закоханих людей – для них нормально і не дивно.

Натан вижив. Він прокидається у лікарняній палаті і бачить біля себе Ольку і Саву. Ці двоє вирішили таки дати шанс своїм стосункам. Сава звільнився і зайнявся розробкою власної гри про Антика – кульку-античасточку.

У палаті з’являється Андрій, котрий привів із собою Остапа. Виявляється наш таксист це, насправді, актор, котрий таким чином готувався до ролі у серіалі. Він прочитав сценарій Натана і йому дуже сподобалось.

Не попрощавшись, Ені покинула країну разом із Алісою. Проте через два місяці вона телефонує Натанові. Той уже перебуває на зйомках фільму за його сценарієм. Ені повідомляє, що вагітна від чоловіка. Вони обоє кохають одне одного і все інше не має значення – уже скоро Натан і Ені будуть разом.

Коментарі