втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Синопсис сценарію ігрового повнометражного фільму

Сценарій фільму читайте на СМ тут >>>

Успішна й красива молода жінка-хірург, яка з легкістю майже елегантністю рятує безнадійно хворих, даруючи їм життя, сама потрапляє в несподівано складну життєву ситуацію. Дорогою до коханого в своєму авто вона зупиняється на безлюдній дорозі щоб зарадити незнайомому чоловікові на узбіччі, який, здається, невідкладно потребує допомоги. Закінчується все надто несподівано й драматично. Незнайомець брутально ґвалтує молоду жінку. З цього часу її благополучне життя змінюється на моральне й фізичне пекло. Ще більш драматичною постає її доля коли вона дізнається, що в результаті зґвалтування вона стала власником страшного вірусу з лаконічною абревіатурою – ВІЧ. Життя на зломі. Однак згодом після відчаю приходить нестримне бажання помсти. Молода жінка ретельно готує її.

Однак, коли доводить все до вирішальної миті, не зважується вбити свого кривдника. Згодом вона дізнається історію його хвороби, причиною якої стало термінове пряме переливання крові, на яке погодився пацієнт, аби врятувати життя безнадійно хворій. Саме в цій медичній процедурі, що відбулася кілька років тому, вона брала безпосередню участь, і тепер настав час відповідати за фатальну помилку.

В молодій жінці змагаються кілька протилежних почуттів: образа  та жага помсти й усвідомлення власної провини перед своїм кривдником. Поступово втілюється в життя теорія Ломброзо, яку свого часу вона вивчала в медичному вузі і яку не сприймала всерйоз. Між жертвою та її кривдником відбувається дивна метаморфоза переростання ненависті в співчуття, а далі й в більш близькі стосунки. Зблизившись духовно і фізично скривджена та її кривдник раптом розуміють настільки вони близькі одне одному і поєднала їх одна й та ж страшна хвороба – смертельний вірус. Вони поза соціальною нормою, вигнанці суспільства. Однак, саме тепер перед ними постає несподіване питання, хто природніший, моральніший, а можливо й щасливіший – так звана норма, що втонула в брехні, підлості й цинізмі, чи її скривджена частина, що потрапила в екстремальні умови життя і дивлячись в обличчя смерті, надбала  справжні людські цінності, стала щирішою,  духовнішою, чеснішою, а тому відверто шляхетнішою, ніж благопристойна зовні більшість.

Коментарі