втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Переможці! або В бій ідуть самі дівчата (частина 3)

10.10.2011


Синопсис сценарію повнометражного ігрового фільму-кінопародії

Короткий опис. Це кінопародія. Друга Світова війна. Декілька історичних сюжетних ліній. Це продовження історії про двох дівчат, Ольгу і Оксану, які служили медсестрами в медичному санітарному батальйоні бойової частини в лавах Совєтської армії. По ходу війни їм доводиться зі зброєю в руках воювати проти фашистських військ. Після партизанства дівчат засилають у Штрафбат, потім частково реабілітують, відправляють на секретні завдання. Дівчата звільняють Берлін і встановлюють на Рейхстазі червоний прапор.

Короткий виклад основних сюжетних поворотів

Акт 1 (Експозиція). Ольга і Оксана попадають у Штрафбат. Штрафний батальйон в звільненому містечку. Знайомство з Начальником особливого відділу Штрафбату Майором Гускіним. Знайомство з командиром Штрафників «Капітаном» Грищенком. Майор Гускін докоряє «Капітану» Грищенко що той не хоче виявляти ворогів народу серед солдатів Штрафбату. Ольга і Оксана, в складі групи розвідників Штрафбату, йдуть до німецьких позицій і викрадають там групу «язиків». Солдати Штрафбату знайшли закинутий фашистський наркосклад і пішли туди за «товаром». Оксана отримала листа від свого брата який служить на підводному човні разом з Марінеску. Ольга пише листа своїм батькам. Солдати штрафбату відпочивають і згадують своє минуле.

Акт 2 (Розв’язок). Штрафбат іде у великий бій. Майже всі солдати гинуть, в тому числі від куль загороджувальних загонів. Совєтські війська воюють вже за кордоном. Опис новітньої, на той час, військової техніки: «катюші», «червоні» кіборги-термінатори, дерев’яні баби-матрьошки. Відкриття Другого фронту в Нормандії. Життя Штірліца під час бомбардування Берліна союзною авіацією.

Ялтинська конференція 1945-ого року. Створення ООН.

Ольгу і Оксану частково реабілітують і вони служать в регулярній армії. Ольга і Оксана працюють в розвідці. В складі розвід групи вони ліквідовують фашистських диверсантів які, перевдягнені в совєтських військових, діють в поліських лісах і займаються контрабандою чорничного варення. Ольгу і Оксану відправляють на наступне завдання. Вони, як агенти СМЕРФ («Смерть фраєрам»), під «прикриттям» працюють кореспондентами в місцевій комендатурі. В комендатурі завівся «кріт» який пускає під укіс військові потяги зі спиртом. Цей «кріт» - схиблений фашистський професор Шнапсгольтц який для знищення потягів зі спиртом використовує свій мікроспиртовий апарат який впливає на підсвідомість людини. Дівчата ліквідовують цього професора і його диверсійну групу.

Ольга і Оксана, в складі совєтських військ, визволяють Польщу, Східну Прусію. В Східній Прусії дівчата побували в пруському гастхаузі (готелі) де «заправляють» остарбайтери з СССР.

Акт 3 (Розв’язок). Зустріч на Ельбі. Штурм Берліна. Ольга і Оксана чіпляють червоний прапор на Рейхстаг. Ольга разом із Штірліцом йдуть до Бункеру Гітлера. Останні дні Гітлера. Ольга і Оксана вирішують йти на Захід щоб, по поверненню на Батьківщину, не потрапити в Гулаг. Потсдамська конференція. Справжній Гітлер, виявляється живий, на підводному човні біля берегів Аргентини. Документи з рішень Потсдамської конференції. Капітуляція Японії.

В цьому кіносценарії, а заразом і в перших двох частинах, використані пародії на фільми і серіали: «Перл-Харбор». «Ворог біля воріт», «В бій ідуть одні старики». «Зірка». «Порятунок рядового Раяна». «Штрафбат». «Діамантова рука». «Дуже страшне кіно». «Вольф Месінг». «Тупий і ще тупіший». «Війна». «Секретний фарватер». «Перший після бога». «Сволота». «Облога». «Діти Арбата». «17 миттєвостей весни». «В липні 44-ого». «Смерть шпигунам». «Останній бронепоїзд». «Сталінград» (німець).

Також використані пародії на: Оповідання «Будинок при дорозі», автор Мавр Янка, Підручник з «Всесвітньої Історії. Новітні часи 1914-1945 роки», автори: М. Єрожик, М. І. Ерстенюк, М. С. Пасічник, О. М. Сухий, І. І. Федик. Видавництво 1996 року. Та інші.

Також використані пародії на радянську владу, радянську історіографію, світову історію, на життя і на все на світі.

Коментарі