втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Державне агентство України з питань кіна розпочинає так званий маратон фільмів до 30 річниці Дня незалежности. Його суть полягає в тому, щоб українці протягом часу, що лишився до свята, вибрали найкращі українські фільми, а Держкіно покаже їх у серпні в кінотеатрах по всій країні.

**

Держкіно

За роки незалежности в Україні було знято багато фільмів: визначних та посередніх, талановитих та переоцінених, підтриманих державою та незалежних від державного фінансування, успішних та тих, що не знайшли відгуку в серці глядача. Українське кіновиробництво пройшло за цей час складний шлях від спаду до відновлення та розвитку.

Одним із поштовхів до появи сучасного українського кіна стало скасування в 2011 році успадкованої від СРСР системи "держзамовлення". Саме тоді Держкіно провело перший відкритий конкурсний відбір кінопроєктів на отримання державного фінансування.

З того часу в кінотеатральний прокат і на фестивальні майданчики України та світу вийшла чимала кількість фільмів, створених за державної підтримки.

Багато з них стали твоїми улюбленими, про деякі ти чув, але не зміг подивитись, якісь не потрапили в твоє поле зору – саме тому зараз ми пропонуємо тобі ОБРАТИ СВОЄ КІНО: ті українські фільми, які ти хотів би побачити на екранах кінотеатрів у тридцятий День народження нашої країни.

Голосуй за улюблені українські фільми, які ти хотів би подивитись у кіно на річницю Незалежности!

Опитування триватиме до кінця липня. Стрічки, які ви виберете, вийдуть на екрани кінотеатрів у серпні, до 30 річниці Незалежности України.

Наведені списки фільмів є далеко не повними: більше інформації ти знайдеш у нашому каталозі. Додавай свій варіант відповіді та вибирай своє кіно!

Коментарі