втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Детектор Медіа

Відтепер членами Української кіноакадемії можуть стати й ті кінематографісти, які працювали лише над серіалами.

У 2021 році Українська кіноакадемія вперше вручить Національну кінопремію «Золота дзиґа» в номінації «Найкращий оригінальний серіал». Лауреата оголосять під час V церемонії нагородження кінопремії, повідомляє сайт Української кіноакадемії.

Подати заявку на розгляд зможуть оригінальні ігрові українські серіали, що мають посвідку національного фільму та в яких була прем'єра на загальнонаціональному телеканалі або онлайн-платформі в з 1 січня 2020 року по 28 лютого 2021 року.

«Останнім часом ми побачили, наскільки виросла не лише кількість, а й якість українських серіалів. Українські глядачі побачили драматичні підліткові переживання у “Перших ластівках”, засновану на повісті Івана Нечуя-Левицького комедію “Спіймати Кайдаша”, драмеді про дорослішання “Секс, Інста і ЗНО” та інші. Зважаючи на те, що в теле- та вебпросторі з’явилися дійсно достойні претенденти на звання найкращих, Українська кіноакадемія пішла шляхом колег кіноакадемій інших країн і запровадила нову номінацію “Найкращий оригінальний серіал”, аби відзначати досягнення і в цій галузі кінематографу», – зазначила виконавча директорка Української кіноакадемії Анна Мачух.

Вибір переможця в номінації «Найкращий оригінальний серіал» відбудеться у два етапи: перший – голосування всіма членами кіноакадемії та формування трійки номінантів; другий етап – голосування за переможця в номінації правлінням та наглядовою радою.

Крім того, відтепер членами Української кіноакадемії можуть стати й ті кінематографісти, які працювали лише над серіалами.

Коментарі