втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Ліга. Новини

Фільм Мирослава Слабошпицького "Плем'я" встановив абсолютний рекорд за кількістю переглядів серед українського кіно.

Фільм "Плем'я", що вийшов у 2014 році, подивилося понад 50 мільйонів людей на YouTube, що є абсолютним рекордом для українського кіно. Фільм доступний на YouTube-каналі VideoLаnd.

Відзначається, що статистика переглядів на інших платформах (Netflix, AmazonPrime, Hulu, Vudu, ITunes, PlayStation) - не розголошується. Також не враховуються дані прокату в кінотеатрах по всьому світу, продажів на DVD і Blu Ray.

"Плем'я" вважається найбільш титулованим з коли-небудь знятих українських фільмів (понад 50 нагород, включно з трома нагородами Тижня критики Канського фестивалю і призом Європейської академії). Тепер його подивилася найбільша кількість глядачів по всьому світу серед усіх фільмів українського виробництва, знятих за період незалежності.

За сюжетом картини, головний герой, Сергій, потрапляє до спеціалізованого інтернату для глухих, де діє кримінальна організація "Плем'я". Він намагається зайняти своє місце в ієрархії школи і бере участь у кількох пограбуваннях. Коли Сергій закохується в Анну, одну з наложниць "Смотрящего", йому доводиться порушити неписані закони племені.

Зараз режисер Мирослав Слабошпицький продовжує роботу над своїм першим американським фільмом "Тигр" (продюсери якого - компанії Бреда Пітта і Даррена Аронофскі, а виробництвом займається компанія Focus Features) і з продюсером Олегом Коханом над картиною "Антропоцен".

"Плем'я", 2014, Україна

Режисер і автор сценарію: Мирослав Слабошпицький

У ролях: Григорій Фесенко, Яна Новікова, Роза Бабій, Олександр Дзядевич, Олександр Осадчий, Іван Тишко, Олександр Сидельников, Олександр Паніван, Кирило Кошик, Тетяна Радченко.

Коментарі