втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

20 травня 2017 року, о 12:00 учасники Сценарної Майстерні Володимир Тихий, Марися Нікітюк і Мирослав Слабошпицький, а також Андрій Дончик візьмуть участь в обговоренні майбутніх екранізацій творів Олеся Ульяненка, що відбудеться в рамках фестивалю Книжковий Арсенал.

В рамках обговорення йтиметься про такі екранізації творів Олеся Ульяненка:

  • «Дикі коні» – за оригінальним сценарієм, створеним спільно Олесем Ульяненком та кінорежисером Володимиром Тихим. Презентує Володимир Тихий.
  • «Серафима» – екранізація однойменного роману Олеся Ульяненка, створювана компанією «Крісті Фільм». Презентують – продюсери Юрій Мінзянов та Мирослав Слабошпицький та автор сценарної адаптації Марися Нікітюк.
  • «Наказ» – короткометражний фільм-дебют за однойменним оповіданням Олеся Ульянека, вміщеним у книзі «Яйця динозавра». Презентують режисер Юрій Марушевський та продюсер Катерина Шевченко.

Також відбудеться презентація документального біографічного фільму «Олесь Ульяненко: без цензури» (режисер Юлія Шашкова, продюсери Володимир Тихий і Мирослав Слабошпицький) і демонстрація відеоматеріалів фільму.

Спогадами про Олеся Ульяненка поділяться кінорежисер Андрій Дончик, що співпрацював із Олесем Ульяненком над фільмом «Украдене щастя», та перший заступник голови Державного агентства України з питань кіно Сергій Неретін, близький друг Олеся Ульяненка.

Під час заходу проводитимуться зйомки документального фільму «Олесь Ульяненко: без цензури».

Захід «Екранізації творів Олеся Ульяненка» відбудеться у Мистецькому Арсеналі у приміщенні «Кінозал №1» (вул. Лаврська, 12).

За офіційною інформацією

Коментарі