втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Вночі з 6 на 7 листопада о 01:50 у програмі «Арґумент-Кіно» на телеканалі «1+1» ітиметься про всеукраїнську премєру драми режисера Тараса Ткаченка «Гніздо горлиці» (2016). Стрічка, що є дебютною, минулого літа отримала нагороду «Золотий Дюк» як найкращий повнометражний фільм Національного конкурсу Одеського міжнародного кінофестивалю.

В центрі сюжету – історія українки Дарини, що змушена покинути рідну Буковину й вирушити на заробітки до Італії. За кордоном на неї чекає робота в домі непривітної хазяйки та роман із її сином, а вдома – чоловік-пияк і залишена напризволяще донька. Відтак, спроба Дарини залагодити матеріальну скруту своєї родини обертається з’явою значно серйозніших проблем – таких, які гроші вирішити заледве спроможні.

В "Арґументі-Кіно" про "Гніздо горлиці"...

Попри гостросоціальну тематику, “Гніздо горлиці” постає передовсім як фільм глядацький, як такий, що шукає відгуку в якомога ширшої авдиторії. І, безумовно, авдиторія ця складається не тільки із сотень тисяч українських родин, які безпосередньо знайомі з тим, що означає трудова міґрація. “Гніздо горлиці” охоплює ширший спектр українських реалій. Ідеться про сам національний менталітет, про персонажів, що знаходять свої витоки ще в Шевченковій традиції. Також – про стосунки влади і так званих “простих людей” – себто панівного класу та прислуги. Ідеться про поняття рідної домівки та про судомні пошуки шляхів повернення до неї...

У «Гнізді горлиці» свою останню роль зіграв надзвичайно талановитий, харизматичний український актор Віталій Лінецький, що він трагічно загинув два роки тому. А виконавиця головної жіночої ролі Римма Зюбіна вважає, що ця стрічка проклала для неї правдивий кінематографіний шлях.

"Я, Деніел Блейк", реж. Кен Лоуч

Майк Ніколс та Орсон Велс під час фільмування "Виверту 22" (1970)

Також глядачі дізнаються про особливості ще двох прокатних новинок, американських. Це наукова фантастика «Прибуття», створена знаним канадським постановником Дені Вільневом, а також комедія «Встигнути за Джонсами» реж. Ґреґа Моттоли.

У програмі йтиметься про підсумки 46 Київського МКФ «Молодість», а також про Фестиваль нового британського кіна, що, зокрема, представить переможця останнього Каннського кінофоруму – соціальну драму Кена Лоуча «Я, Деніел Блейк».

Окрім того, у найближчому випуску «Арґументу-Кіно» – телеесеї про знаменитий сценічний та кінодует Штепселя й Тарапунькb, про американського режисера Майка Ніколса й американську акторку Салі Філд.

АРҐУМЕНТ-КІНО

Коментарі