втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Пропонуємо вам звернути ваш погляд в бік театру, та за бажання і можливості проявити себе і на полі драматургії. Центр "ТЕКСТ" презентує вашій увазі драматургічний проект "Тиждень акутальної пєси", на який пропонуємо вам написати до першого жовтня 2011-го року пєсу.

«Тиждень актуальної п’єси» оголошує про відкриття драматургічного конкурс для українських драматургів. Свої нові п’єси та короткі автобіографії можна присилати на адресу конкурсу [email protected] до 1 жовтня 2011-го року. П’єси будуть розглянуті експертною колегією організаторів, до 5 жовтня буде сформовано список п’єс, які будуть рекомендовані молодим режисерам для підготовки читок.

Фестиваль «Тиждень актуальної п’єси» проходитиме вдруге (проект стартував в травні 20011-го року під назвою «Тиждень української актуальної п’єси») з 22-го по 29 жовтня в театрах Києва. В жовтні читатимуться не лише найкращі актуальні п’єси українських драматургів, а й тексти найвиразніших закордонних представників нової драматургії. Фестиваль проводитимуть Центр «Текст», «Молодий театр», ЦСМ «ДАХ», театр «Відкритий погляд», Центр ім. Вс. Мейєрхольда (Херсон) та ін.

Також оголошуємо про можливість реалізації найкращих українських п’єс, що читатимуться на «Тижні актуальної п’єси». Режисерам, котрі візьмуться за сценічне представлення текстів, що за результатами читок обере експертна комісія, буде запропоновано 10 000 грн. на постановку п’єси або в приміщенні одного з партнерів фестивалю або на незалежних майданчиках.

УМОВИ КОНКУРСУ
1.П’єси мають бути надісланими до 1 жовтня 2011 року на адресу [email protected]
2. П’єси не обмежуються за обсягом, але вітається оптимальний обсяг до 40-а сторінок
3. П’єси не обмежуються в мовному плані: на конкурс приймаються тексти написані українською, російською мовами, а також суржиком і обома (трьома) мовами відразу.
4. П’єси мають бути написані українськими авторами (вік не регламентуються)
5. П’єси мають бути сучасними, написаними не менше, ніж 5 років тому. П’єси мають бути актуальними, мусять кореспондуватися з сучасним світом, з реаліями українського життя.
6. Єдиний критерій відбору — якість текстів (форма, зміст, стиль, ідея, тема, сценічність).

Ми пропонуємо до уваги авторів кілька тем, на які вони можуть написати свої п’єси:

ТЕМИ
— Абетка України «Місто на ….» — Ця тема передбачає п’єси про своє місто, про його проблеми, радості, особливості, конкретне місто України очима його жителя. Наприклад, п’єса про Київ носитиме кодову назву «Місто на К.». П’єси на цю тему можуть бути як документальними і створеними за технікою «вербатім» так і повністю художніми.

— Село. Net — ця тема передбачає осмислення автором реалій українського села. Ми як країна з глибоко аграрним мисленням кострубато і навмання рухаємося до світлого майбутнього в «інформаційне суспільство» не усвідомлюючи, що в мозку ми досі «прикуті» до землі.

— «20 років без „Совка» — 20-літні (+- 5 років) вже не бачили Радянського Союзу, більшість погано пам’ятає 90-ті. Це покоління що сьогодні є активним, що формує чи формується, покоління мислителів, героїв, чи бездієвих споживачів? Хто вони, хто ми сьогодні? Ким стали? Чи легко живеться молодим людям в Україні?

— Вільна тема.

Ми чекаємо на ваші твори до 1 жовтня на адресу [email protected] , зазначивши в темі листа тему п’єси.

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: