втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Московський міжнародний кінофестиваль оголосив учасників основного конкурсу, включивши до нього український фільм "Гніздо горлиці" режисера Тараса Ткаченка.

Фільм, що розповідає історію жінки, яка змушена була поїхати на заробітки до Італії, знятий Insightmedia Producing Center за підтримки Держкіно України, пише Zaxid.net.

Режисер фільму Тарас Ткаченко пояснив, яким чином стрічка потрапила до конкурсу ММКФ.

За його словами, "Гніздо горлиці" цього року показували на кіноринку Каннського кінофестивалю. Саме там його побачили московські відбірники. Тобто спеціально картину до Москви ніхто не посилав.

"Наразі остаточне рішення ми ще не прийняли. Ми або знімемо фільм з конкурсу, або я поїду до Москви і використаю участь у фестивалі, як політичну трибуну. Просто дати фільм і не їхати, заховатись, я вважаю неможливим. Якщо фільм лишиться на фестивалі, то буду говорити про Сенцова. Але наразі ми ще радимося, що робити", — спочатку розповів виданню режисер.

Однак згодом на офіційній сторінці стрічки у Facebook з'явився коментар Тараса Ткаченка, в якому він відмовився від участі у кіноподії в Москві.

"Ще раз дякуємо фестивалю за запрошення, але ми відмовляємось від участі в конкурсі в знак солідарності із Сенцовим, Кольчеком і з людьми, які стоять на фронті! — Тарас Ткаченко" —саме така заява розміщена на сторінці.

Головні ролі у стрічці зіграли Римма Зюбіна, Віталій Лінецький, Микола Боклан та Ірма Вітовська.

https://www.youtube.com/watch?v=sn39i9uG9b8


Президентом ММКФ є Микита Міхалков, який в Україні оголошений персоною нон-ґрата за підтримку анексії Криму та агресивної політики Володимира Путіна щодо України.

Головою відбіркової комісії є кінокритик Андрій Плахов.

http://life.pravda.com.ua/culture/2016/06/9/213587/

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: