втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Заробляти гроші на кіно можна лише за американською моделлю. Таку думку у програмі «Мінкульт» висловив відомий український кінорежисер Мирослав Слабошпицький, передає ТСН.

За його словами, кіно в європейських країнах не приносить прибутку, але підтримує статус держави. При цьому заробляти можна лише на фільмах англійською мовою і з англомовними акторами. Європейські ж стрічки навіть з найбільшими бюджетами можуть лише повернути витрачені на них гроші, але не більше.

В Україні, за словами Мирослава Слабошпицького, теж працює європейська модель кіновиробництва. Втім, режисер не вважає неприбутковість кіна недоліком. Автор «Племені» переконаний, що країна може собі дозволити витрати на стрічки, як блокбастери, так і арт-гауз.

ТСН
http://tsn.ua/ukrayina/avtor-nashumilogo-filmu-plem-ya-poyasniv-chomu-na-kino-zaroblyayut-tilki-amerikanci-515935.html

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: