втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

11 фільмів молодих українських кінематографістів, з якими вони сьогодні входять в простір українського кінематографа. 11 фільмів – це кінострічки випускників нинішнього року Інституту екранних мистецтв Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І.К.Карпенка-Карого.

Автори фільмів – це ровесники Незалежної України. Майже всі випускники цього року і цієї майстерні народилися 1991 року. 2014 року, коли майбутні режисери завершували своє навчання в університеті, їм знову, як і 23 роки назад їхнім батькам, довелося відстоювати незалежність своєї країни на Майдані.

В 11 фільмах нового покоління українських кінорежисерів представлена широка палітра жанрових рішень: від психологічного трилеру – до легкої комедії. А також фільми, присвячені 200-річчю Тараса Шевченка і документальний фільм, знятий на Майдані 2013-14 рр. Це переважно ігрові стрічки, в яких молоді режисери, сценаристи, актори, кінооператори, звукорежисери, композитори та художники доводять свій професіоналізм і готовність зробити свій внесок в розвиток українського кінематографа.

Коли взимку вони стояли на Майдані, захищаючи революцію гідності, кожен із них в душі виношував своє заповітне кіно, з яким він вступить на професійну дорогу.

Сьогодні ви зможете зустрітися з молодими кінорежисерами і їхніми творчими командами. Ця талановита молодь вже готова знімати українське кіно і замінити на наших кіно- і телеекранах чужі й ворожі фільми і телесеріали, які прославляють чужу армію, чужих героїв, чужі цінності.

В український мистецький світ входить нове покоління українських вільних талановитих молодих кінотворців. Вони активні і сповнені оптимізму. Вони – ровесники України. Вони відчувають відповідальність за інформаційний простір України.

Перегляд в Будинку кіно відбуватиметься за підтримки Спілки кінематографістів України, Інституту екранних мистецтв КНУТКТ ім. І.К.Карпенка-Карого, Кафедри режисури телебачення, Майстерні Василя Вітра та Віталія Савчука, студії «ВІАТЕЛ»

**
8 жовтня, Синя зала Дому кіна, 18:30

«Статуя Свободі» -35 хв. – ігровий реж. Ольга Гончар

Історія жорстоких стосунків у середовищі молодих людей. Головна героїня – дівчина, яка найбільше цінує відвертість та стосунки зі своїм хлопцем – талановитим скульптором. Вона не прощає йому зради, але коли сама зраджує, то це стає для неї мукою.

«Знеболювальне» - 16 хв. ігровий реж. Валерія Сочивець

Історія короткого романтичного кохання двох молодих людей – лікаря і його пацієнтки. Навіть безнадійно хвора людина може навчити іншу людину любити життя і цінувати природу та людські стосунки.

«Убивці» - 19 хв. ігровий реж. Андрій Кравченко

Екранізація за мотивами однойменного оповідання Е.Хемінгуея. Історія боксера, який знає про свою загибель від убивць. Ця історія несе асоціації з деякими реаліями в сучасному середовищі молодих людей в Україні.

«Сироїд» - 15 хв. - ігровий реж. Софія Лаврів

Легка комедійна історія з повчальним фіналом. Двоє молодих людей, які сповідують різні способи харчування, живуть разом і кохають один одного, не зважаючи на протилежні погляди. Бо кохання сильніше.

«Покоління» 23 хв. – ігровий реж. Мар’яна Литвинова

Історія із середовища старшокласників. Дівчина-красуня подобається двом однокласникам. Один із них – лідер, явно сильніший, багатший і нахабніший… Бійка між ними була жорстокою, а жертвою стала дівчина.

«Обличчя» - 25 хв. – документальний реж. Нікон Романченко

Історія українського Майдану 2013-2014 років, яка проходить через обличчя героїв української революції ХХІ століття. Від романтичного співочого початку – до палаючої вогненної боротьби за свободу і незалежність.

**
9 жовтня, Синя зала Дому кіна, 18:30

« Solo la Mia» - 16 хв. ігровий реж. Юрій Дзедзінський

«До гармонії» - 19 хв. ігровий реж. Вероніка Зісельс

Як важко буває втримати баланс стосунків між найближчими людьми. Історія двох людей – чоловіка і жінки, які вирушають у подорож на природу. Але вони не здали іспит на повагу один до одного, і кожний вважав, що саме його право на розуміння природи і сутності людських стосунків є важливішим.

«Як Шевченко шукав роботи» - 22 хв. – ігровий реж. Арсеній Бортник

Екранізація однойменного іронічного оповідання Осипа Маковея. У фільмі розгортається неймовірна історія, в якій йдеться про те, як сам Тарас Григорович сходить зі свого портрета після відзначення його ювілею на банкеті наукового товариства, що носить ім’я поета. Шевченкові нудно слухати велеречиві промови про свою геніальність – і він вирішує знайти собі роботу.

«Казка про Катерину» 20 хв. – ігровий реж. Наталя Ноєнко

За мотивами поеми Т.Шевченка «Катерина». Історія розвертається у звичайному українському селі на початку 19 століття. Одного дня Катерина знайомиться з москалем Іваном. Ні вмовляння матері, ні осуд громади не можуть зупинити Катерину. Одного дня Іван не кажучи ані слова Катерині вирушає на війну, а Катерина залишається одна в надії, що її коханий скоро вернеться до неї і вони будуть щасливі...

«Парад планет. Сімейна хроніка» 30 хв. – документальний реж. Дмитро Забарило

Історія навчання одного курсу режисерів в Університеті імені Карпенка-Карого. В ній розповідається, про те, як важливо сформувати особистість. Цей курс прожив надзвичайно цікаве і наповнене життя - 5 років спільних студентських проектів. Як складався колектив, як формувалась дружба і зароджувалась любов до професій, як професія ставала ближчою і зрозумілішою.

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: