втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Із Азії з «привітом»

28.07.2011


Синопсис сценарію повнометражного ігрового фільму-кінопародії

 Короткий опис

Міжнародна оперативна антитерористична спецбригада (далі Бригадники) складається з семи раніше завербованих людей: Сергій Сіренко, Максим Бедман та Микола Куменко – колишні військові прапорщики. Ольга Хрустенко та Оксана Баришевська – школярки старшокласниці які втекли зі школи. Та Марія і Катерина Мосійчуки – рідні сестри з села.

Їх, як секретну бойову шпигунську спец-бригаду, направили в Азію для ліквідації терористів. Спочатку вони поїхали в Афганістан. Спец-бригадники мало не загинули від рук малолітніх дітей-моджахедів які навчаються в Афганській середній школі. Там їм допомагає чоловік на ім’я Мухамед Алієв. Але потрібних терористів вони не знайшли. Тому поїхали в Ірак. Але й там потрібних терористів вони не знаходять. Останній пункт – Ізраїль та Палестина. Там вони дізнаються що терористи планують влаштувати теракт на всеазійському співочому конкурсі «Азіобачення». Частина спец-бригадників, під виглядом геїв, вкорінюється в терористичну спецбригаду відомого терориста-трансвистита Шмаль-Ель-Заркаві яка й планує влаштувати теракт на «Азіобаченні». Щоб зупинити дію бомби, яка знаходиться в електронному табло для голосування на конкурсі в залі, анти-терористична спец-бригада, прямо під час самого конкурсу, намагається зупинити сам конкурс. Звичайно це проходить не без проблем і не без комічних і пародійних ситуацій.

Впродовж всієї подорожі антитерористичним  спец-бригадникам активно допомагає їхній командир Алік Толкун. Він плаває на підводному човні по Аравійському, а потім по Середземному,  Морях. Служба безпеки зафрахтувала бойову субмарину в компанії яка паралельно здає свої підводні човни для гей-весіль.    

                               

Короткий виклад основних сюжетних поворотів

Акт 1.

Фільм починається з того що афганський Моджахед стріляє з установки стінгер по військовому транспортному літаку який пролітає високо в небі над його кішлаком. Далі показано Ольгу Хрустенко та Оксану Баришевську – члени анти-терористичної спец-бригади - які проводять відпустку в одному з Північно-Американських міст в якому якраз відбувається великий терористичний акт.

Члени антитерористичної спец-бригади збираються в оперативному пункті збору Служби безпеки держави. Алік Толкун – командир спец-бригади – розповідає членам бригади про терористичні події в світі. Спец-бригада відправляється в Афганістан. Але перед цим вони проходять спецпідготовку.

Акт 2.

В Афганістані частина спец-бригадників влаштовуються працювати в мусульманську середню загальноосвітню школу. За даними розвідки саме в таких школах готують майбутніх терористів-моджахедів. Інша частина спец-бригадників шукають в афганському місті Мухамеда Алуєва – чоловіка який співпрацював з совєтами під час присутності совєтських військ в Афганістані. Але все це нічого не дає. Потрібних терористів вони не знайшли. Вони відправляються в Ірак. По дорозі зустрічають самобутнє пуштунське плем’я в яких інтернет ще досі йде по телефонній лінії, а місцева пуштунська податкова служба постійно, за ухиляння від податків, конфісковує в них комп’ютери та устаткування до них. Під час святкування народного пуштунського свята спец-бригадники мало не отруїлися місцевою самогонкою. Командир спец-бригади - Алік Толкун - знаходиться в Аравійському морі на бойовому підводному човні який допомагає та тримає зв'язок з бригадниками. Субмарина, паралельно з бойовим завданням, виконує спец-рейс для голубого весілля. Субмарина зупиняється в порту Карачі де Толкун зустрічається з місцевим зв’язковим Ель-Кравчуком Джоні Депом.    

Спец-бригадники переїжджають через Іран і опиняються в Іраку. Там вони зустрічають двох чорношкірих арабів закопаних в пісок. Ті араби знайомлять бригадників з Джоном Гембо – американським патлатим військовим який відстав від своїх під час «бури в пустелі» в 1991-ому році. Араби і Гембо допомагають бригадникам, під приводом перевірки ООН, відвідати місцеву військову базу де ймовірно зберігається зброя масового знищення. Джон Гембо, на човні, через річку Тигр, від міста Басра, переправляє бригадників до Багдада де ймовірно знаходиться штаб-квартира терористів. Під час подорожі по річці їх мало не взяли в полон працівники організації «Каракоке на катері» які на човні, як річкові пірати, блукають по річці і нападають на мирних громадян, а потім, примушують їх співати під караоке надокучливі пісні, а обраних беруть в конкурс «Фабрика Зірок» і морально знущаються над ними. В Багдаді бригадники не знаходять терористів.

Бригадники сідають на верблюдів і відправляються до Палестини. По дорозі відвідують багато країн Близького Сходу Південно-західної Азії.

В Палестині бригадники зустрічаються зі зв’язковим Абрамовичем який розповідає про можливий теракт на співочому конкурсі «Азіобачення». Теракт готує відомий терорист-трансвистит Шмаль-Ель-Заркаві. Бригадники розділилися на три групи і шукають терористів по Палестині та Ізраїлю. На реп-концертах та на футбольному полі потрібних терористів не знайшли. А в місцевому гей-клубі, Оксана, Микола та Катерина знаходять і, під виглядом геїв, знайомляться з терористом-трансвиститом Шмаль-Ель-Заркаві. Заркаві бере трьох членів антитерористичної бригади в свою терористичну бригаду.                                    

На телебаченні розповідають про прогнози букмекерських фірм що до розподілу призових місць серед учасників «Азіобачення».

Акт 3.

Починається фінальна частина співочого конкурсу «Азіобачення». Алік Толкун вмовляє командира бойової субмарини висадитися на Ізраїльському березі і відвідати конкурс. А за одно і допомогти спец-бригаді.

Маленька дівчинка з дитячого хору «Фантазія», відразу після виступу на сцені «Азіобачення», по драбині піднімається до великого електронного табла для голосування яке висить в залі «Азіобачення» і на якому показано кількість балів які набирає кожен учасник. Дівчинка закладає в табло вибухівку.

Оксана тимчасово знешкоджує терористку Заркаві і випитує в неї секрет вибухівки. Вибухівка спрацює коли будь-який учасник першим набере на табло 100 балів. За правилами «Азіобачення» бали нараховуються відразу після того як почав співати перший конкурсант. Щоб зупинити зростання балів на табло антитерористичні бригадники намагаються силою зупинити конкурс, через що на сцені почалася масова бійка за участю азіатів. Але Шмаль-Ель-Заркаві, побачивши що зростання балів припинено, увімкнула на табло, через дистанційне керування, зворотній відлік на 30 хвилин – вибух станеться через пів години. Бригадникам вдається скинути табло вниз, причепити до вантажівки, завезти його до моря і скинути з кручі – прямо на катер Заркаві яка вже відпливає з країни. Табло вибухнуло на катері. Вода та круча пом’якшили вибух – трагічних наслідків не сталося. Шмаль-Ель-Заркаві та інші терористи загинули.

Далі описано життя бригадників після виконання місії.

Використані пародії на фільми і серіали:

"9 рота", "Рембо", "Сахара", "Біле сонце пустелі", "Американський пиріг — 3", "Нічний Дозор", "Дуже страшне кіно" та інші фільми і серіали.

Також в фільмі використані пародії на:

Армію, школу, політику, владу, глобальні проблеми, боротьбу з тероризмом, терористичні проблеми, шоу-бізнес, телебачення, спорт, футбол, життя, все на світі та багато чого іншого.

Коментарі