втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Сценарій ігрового короткометражного фільму 


Коментарі



Сценарій був створений минулого року і зараз "переродився" в дещо інше. Щиро вдячна за влучні коментарі і згодом обов'язково поділюся тим, що з нього вийшло.

Написав Марина Бойко, 21:52 24.04.2018

Згодна що тема цікава. Але не та, що розгортається в дорослому житті героїні. Там все просто: батько не сприймає вибір дочки.
А от у початковому спогаді з дитинства була заявлена тема. Батько ігнорує доньку, обираючи натомість спілкування з іншою дитиною - хлопчиком. Починаєш гадати: напевне він з тих чоловіків, що мріють про сина-нащадка, і звідси невдоволення донькою, чи був у цій родині хлопчик і, можливо, загинув, тож батько, переносить свої вимоги на доньку.
Все це могло б збагатити образ батька. і взагалі стосунків у родині.
Дійсно відсутня кульмінація, що мала б розгортатися у сцені примирення.
Фінал разом із назвою посилають сухий меседж: Люби зараз, а то буде пізно.

Написав Ольга Калуга, 11:07 24.04.2018

Тема піднята дуже цікава, але розкрита поверхнево. Практично відсутня візуалізація, історія розповідається в діалогах. Вчинки героїв невиправдані психологічно. Чому для батька вибір дочкою іншої професії є приводом відректися від неї, і чому вибір дочки пішов всупереч батьковим сподіванням? Чому героїня ходить в обшарпаному одязі, коли навіть на стипендію можна дуже стильно одягнутися на секонд-хенді? Тим більше, якщо в неї є хлопець, то він вже точно не допустить, щоб його дівчина ходила обшарпаною, судячи з того, що він працює в дорогому ресторані, заробляє він непогано. І вже точно хоча б недорогий смартфон він би їй подарував замість кнопочного телефона. Наврядчи би героїня, маючи серйозний конфлікт з батьком, так легко би дала мамі вмовити себе прийти на зустріч з баткьом. Для цього потрібен дуже суттєвий привід. Загроза для життя матері - привід хороший, можливо, залишити тільки цю зустріч? Пропущена сцена, яка для глядача є найцікавішою -сцена примирення з батьком. Як це відбулося? Що вони сказалаи одне одному, що зробили? Невмотивована аварія в кінці, вона нічого не додає до історії.

Написав Оксана Войтенко, 00:01 25.11.2017