втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Сценарій ігрового повнометражного фільму

Коментарі



Олексію, те, що й тут розповів, безперечно краще, бо пристойно умотивовано!

А от в процедурі президентської присяги варто вчасно відсікти зайве.(такий вже процес творчості!)
Бо роль Пересопниці в процедурі президентської присяги є І ТАК визначальною.
Але не впевнений, що в тій процедурі потрібен патетичний містичний елемент, де в правицю президента «передається віковічні Знання та Сила».

А далі – хай все йде за Вашим текстом, і «з балкону Верховної Ради завжди стежить Останній Характерник - дід ГГ» . І « і тому, якщо Пересопниця зникне - Україні буде лихо».

Відтак, прикмета про лихо від зникнення Пересопниці може бути автономною, не пов’язаною з згаданим містичним елементом.
Тобто, не треба робити в цьому місці «кінофантастику», вона заважає ідентифікації глядача.

Але про цю Вашу схильність окрема розмова, бо це Ваша поки-що «ахіллесова п’ята», яку легко подолати, обговоривши фабулу з однодумцями.

Написав Юрій Сорока, 07:20 15.08.2013

Все! Відіслав панові Володимиру синопсис переробленого "Нащадка". Чекаю його та Вашої думки!

Написав Олексій Комаровський, 10:12 14.08.2013

Ваша правда. Цей сценарій потребує докорінної переробки, і я її вже розпочав. Річ у тому, що він був написаний "на спір" за тиждень, звідси - його "сирість" та певна примітивність)).
Я вже створив новий синопсис і, якщо на те буде ласка пана Володимира Войтенка, скоро тут його розміщу.
Головний герой у мене дійсно скептик і "правнук" поганий. Голить собі оселедця вимушено, через програне парі. На Хортицю вирушає тілоьки тому, що туди їде дівчина, в яку він закоханий. А в компанії знаходиться його суперник. Скептицизм ГГ щодо характерників накладається на марні намагання справити враження "крутого хлопця" перед коханою.
Взагалі, мета переробленого "Нащадка" створити вітчизняний аналог "Скарбу нації". Дія буде розгортатися навколо Пересопницького євангелія, за яким напередодні інавгурації нового президента Украіни розгорнеться справжнє полювання. І Головний герой сприятиме врятуванню українського скарбу нації.
Я придумав, що роль Пересопниці в процедурі президентської присяги є визначальною. В момент, коли новообраний Президент покладє на нього свою правицю йому передається віковічні Знання та Сила, закладені в євангелії, що перетворює звичайного політика на Правителя України, спадкоємця князів та гетьманів. За цим з балкону Верховної Ради завжди стежить Останній Характерник - дід ГГ. І тому, якщо Пересопниця зникне - Україні буде лихо.
Там ще багато чого накручено. скоро довідаєтесь))

Написав Олексій Комаровський, 08:23 14.08.2013

Шановний Олексію, у сподіваннях таки обдурений, і не тому, що я фанат чисто історичного (козацького) кіно, до того ж, мені подобається в кіно вміле використання композиційного прийому поєднання різної давнини і сьогодення, що і у Вас застосовано.
Тут йдеться про інше, про оригінальне і вторинне.
Кіно ж мистецтво, а не салат чи солянка з усього, де що бачив.
До 13 сторінки була спроба зробити щось оригінальне, що я й оцінив, а опісля – попурі на теми світового кіно. А на пародію, де можна робити такий салат, ніби не схоже.
Ціную я й інтенсивну дію у Ваших сценаріях.

Але пояснювати, хто такі характерники бажано більше в дії.

Ярослав виглядає суперечливо: він головний скептик, «нащадок поганий» славного хранителя історичного музею! Чи так легко він вистриже оселедець і одягне вишиванку? Це роблять фанати, а не скептики.

Написав Юрій Сорока, 16:22 13.08.2013

Хоча, здається, я зрозумів! Ви, напервно, відчули себе обдуреним у сподіваннях?)))) Спочатку сценарій виглядає як чисто-історичний. Аж раптом якісь подорожі в часі, погоні, стрілянина, містика. Формат Студії імені Довженка такого не терпить?)))

Написав Олексій Комаровський, 07:19 13.08.2013

А що саме змусило вас закашлятися, шановний пане Юрію? Можна розлогіше описати, що ж там такого "з 13-тої"? А то якось незрозуміло виходить)

Написав Олексій Комаровський, 07:06 13.08.2013

Олексію, перших дев’ять сторінок захоплюють, приголомшують і дивують

легкістю, -

свіжістю у погляді на козацьку тему -;зверненням до характерництва.

правдивим підходом до історії - з позицій війни релігій,

і ще багато чого хорошого там було.

А вже з 13-тої… кхе-кхе

Олексію, отак як написано перших 9 сторінок, отак треба і до кінця!

Написав Юрій Сорока, 22:32 06.08.2013