втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Сценарій ігрового короткометражного фільму


Коментарі



Дякую, що не образились.
Я також не поділяю засад цієї вправи.
Кіно і ТБ у нас, пост-тоталітарному суспільстві, все ще потужна шоста влада (після місцевого самоврядування і преси, які ділять 4-е і 5-е місця.)
Водночас, є 500 актуальних, важкодоступних для українців тем.
Автора спочатку я уявляв повносправним 85 літнім дідуганом, якому нічого робить і який сумує за щасливим минулим…
А студенту звичайно корисні такі вправи.

Можливо Ви й народилися після 1989 року?
Тоді й розмовляти з Вами варто по-іншому.

Написав Юрій Сорока, 15:23 17.12.2012

Дякую за настільки докладний "розбір польотів"))
Ознак нації і часу немає спеціально.. Не хочеться проектувати існуюче, краще віддзеркалити його у своїх кольорах (у межах адекватного сприйняття)), щоб було середнє між справжнім і штучним.

Перші слова, які я почув при першій публічній читці цього сценарія: "Що Ви хотіли сказати, зображаючи жовтневу революцію".)))

Чесно кажучи... можливо мене якісь потаємні сили відвідували, але я не збирався зображати жовтневу революцію і взагалі нічого не хотів сказати цим сценарієм. Просто хотів розповісти історію, яку вигадав за один день (набирав текст набагато довше), коли приїхав на дачу. Всі пейзажі, від шикарного маєтку до перекошених занедбаних будиночків - усе це існує насправді в зелені мальовничих пагорбів київської Мишоловки) От вигадалося мені отаке от))

А ще чесніше кажучи, я зараз взявся знову за цей сценарій. Він збільшиться, мабуть, вдвічі.. (хронометражем до 02:30:00"). Буде додано безліч необхідних речей, додано паралельну лінію. Обов'язково надішлю його Вам, якщо цікаво!

Іще раз дякую Вам за коментар! Дуже приємно! =)

Написав Владислав Васильченко, 04:14 17.12.2012

Очевидно, проект варто готувати до більшовицького ювілею 2017-го…
Є успіхи у відтворенні атмосфери. А це, як дехто вважає, головне у мистецтві, та і в літературі.
І напруга створена, але засади…

Спочатку подумалось про «зону» чорнобильську…

А маємо фентезійне дійство на тему класової боротьби.
Як на мене, різниця між мешканцем міста і села набагато суттєвіша, чим між багатим і бідним. Тож марксизм, пост-радянські рефлексії на любітєля.
Цікаво, у якій ще країні прижився отой ідіотизм? Тобто, хотілося б побачити реальніше ту фентезійну країну «побєдівшого пролетаріата».
Чи вона буде у наших екстер’єрах? Трамвай чеський чи наш? А автобус?

Сон також прісний, позбавлений прикмет часу і місця (країна), одяг і люди поспіль «красиві», хіба-що фотоапарат зі спалахом відсилає нас щонайменше у 30-ті роки.

А от про заздрість, що здолала аристократів, дуже смачно і точно. Але заздрість, як ми побачили, нікуди не щезла і здолала й самих злидарів.

Написав Юрій Сорока, 13:32 05.11.2012