втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Сценарій повнометражного ігрового фільму

Зображення:
фраґмент постера до фільму "Бути Джоном Малковічем"

Коментарі



Удачі Вам, пані Маріє!

Написав Ігор Грабович, 12:46 19.02.2012

Вдячна за цікавість до сценарію - він справді зараз удосконалюється саме у вказаному вами напрямку. Малкович тут фігурує лише через Одеський кінофестиваль, де на спонсорській вечірці подав чарку коньяку сценаристові, чим спровокував, власне, створення всієї історії. Щодо реалій українського кіновиробництва - буду консультуватися в тих, хто на них знається - на жаль, досі не мала нагоди :)

Написав Марія Старожицька, 11:45 19.02.2012

Цікаво. Власне, я про співи та танці недарма згадував, вони присутні у кількох перерахованих Вами комедіях ("Солом'яний капелюшок", "Діамантова рука"). Та й "За двома зайцями" не позбавлений цього складника.

Наскільки я розумію, йдеться про авантюрну комедію, у якій герої намагаються одурити оточуючих, часто своїх кривдників. Це досить розроблений жанр, у якому першість тримають американці. Ви, ймовірно, знаєте класичну стрічку на цю тему - "Аферу" Джорджа Роя Гілла з Полом Ньюменом та Робертом Редфордом.

Ідею потім підхопила італійці - "Блеф" з Андріано Челентано, поляки - "Ва-банк" , "Дежа в'ю" Юліуша Махульського.

Всі ці фільми обертаються навколо чітко прописаної афери. У Вас, наскільки я розумію, афера стосується кінематографа. Конкретно йдеться про продаж ролей у кінофільмах.

Можливо, варто побільше додати реалій українського кіновиробництва? У нас це, м'яко кажучи, дуже специфічна галузь, починаючи із тематики картин і закінчуючи умовами виробництва?



Написав Ігор Грабович, 22:32 18.02.2012

Все Вами вище перераховане. Тішимося, що чекаєте на розвиток ідеї :)))

Приклади крутійської комедії (на мою особисту думку) - "За двома зайцями", "Солом'яна шляпа", "Діамантова рука", "Фігаро". Ще (це вже не моя думка) в інтернеті знайшла прикладом саме такого виду комедії стрічку "Я кохаю тебе, Філіпе Морріс". Втім, я стрічку не дивилась, може, Ви знаєте про неї більше за мене. Зауважте, що в кожного з героїв своя мотивація вчинків, тож крутії зовсім різні бувають

Написав Анастасія Старожицька, 21:59 18.02.2012

Цілком з Вами згоден, насправді мені цікавий подальший розвиток ідеї. У першій версії фабула була прокреслена пунктиром, характери фактично були не розкриті, надто умовним виглядало сучасне українське кіновиробництво. Ви доповнюєте фабулу, характери, може уточнюєте головну ідею?

І що це за жанр - крутійська комедія?

Написав Ігор Грабович, 21:34 18.02.2012

Ви знаєте, Ігоре, як на мене, то збереження жанру важливіше за хронометраж. Не вистачить дії - буде метр середній. Добирати танцями хвилини - за межею кінематографу

Написав Анастасія Старожицька, 21:21 18.02.2012

Анастасіє, а без танців та вставих номерів дії вистачить на повний метр?

Написав Ігор Грабович, 20:35 18.02.2012

Марії СтАрожицької.
Сценарій наразі трохи перероблюється, змінюються акценти.
То не водевіль, а крутійська комедія. Жодних музично-танцювальних номерів.
Малковича можна замінити будь ким. Втім, Малкович вже дав згоду зіграти :)))

Написав Анастасія Старожицька, 19:23 18.02.2012

Історія Марії Строжицької цілком могла би бути непоганим водевілем, бо сюжет містить оптимальне поєднання класичного і досить умовного сюжету про Попелюшку із актуальним сьогоденням. Не вистачає, щоправда, необхідних складових водевілю – куплетів, музичних і танцювальних номерів, але цей недолік, як на мене, легко виправляється.

Щодо трактування самого сюжету Попелюшки, то, крім цілком слушного доповнення чи уточнення, яке здійснює олігарх, кришталевий черевичок у сценарії замінено цнотою молодої акторки, яка претендує на роль. Як на мене, доволі ризикована заміна, невже дівчина не мала інших чеснот?

З іншого боку, можливо і справді цнота – це єдине, за якою впізнаєш сучасну Попелюшку…

Є до автора запитання щодо Джона Малковича. Наскільки ця фігура закономірна у сценарії? Чи її можна замінити якоїсь іншою голлівудською чи європейською знаменитістю? Якщо ні, то у чому тут унікальність цього актора?

Написав Ігор Грабович, 14:58 18.02.2012