втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Лефортовський суд Москви переніс розгляд справи українського режисера й сценариста Олега Сенцова на 25 серпня.

Таке рішення він прийняв у понеділок, повідомляє з зали суду дружина опозиційного російського активіста Константіна Янкаускаса Ольґа Ґорєлік в Твіттері, який вона веде під ніком @Zlobny_Karlik.

Крім того на своєму Фейсбуці Горелік написала, що Сенцов не вважає сторону обвинувачення самостійними учасниками процесу.

"Олег Сенцов – судді: Ні ви, ні прокурор, ні слідчий не є самостійними фігурами, але я сподіваюся, що коли-небудь ви зрозумієте, що обслуговували злочинний приречений режим і вам стане соромно. Слава Україні!" – передала вона слова Сенцова.

Крім того, за словами Сенцова, після арешту його катували, надягаючи на голову мішок і вставляючи в рот пістолет.

"Він витримав", – стверджує Ґорєлік.

Вона додала, що суд також відмовив адвокату Сенцова Дмітрію Дінзе в скарзі на підписку про нерозголошення важливої для захисту інформації, що заважає йому повноцінно захищати українця.

Відомий український кінорежисер Олег Сенцов, а також громадяни України Геннадій Афанасьєв, Олексій Чирній, Олександр Кольченко були викрадені в травні в Криму і до цих пір утримуються на території Росії під надуманими приводами.

Російська сторона всупереч їх волі нав'язала затриманим громадянство Росії і судить за антиросійську діяльність.

УП

Коментарі