втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Короткометражний дебют сценаристки Марисі Нікітюк та режисерки Марії Кондакової «Листопад» був відібраний до конкурсної програми Pardo di domani престижного міжнародного кінофестивалю класу «А» у Локарні, який пройде з 6 до 16 серпня 2014 року.    

Стрічка «Листопад» розповідає історію двох чужих людей двірничихи Валі та колишнього зека Колі. Зустріч двох самотностей, глибинний гуманістичний струмінь змінить назавжди їх, але не ту реальність, яка їх оточує. Фільм було створено компанією «Директорія Кіно» за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Головні ролі виконали Уляна Данилюк та Володимир Бєляєв («Параджанов», «Поводир»). Над сценарієм працювала Марися Нікітюк, а продюсером виступив Ігор Савиченко.   

Національна прем’єра «Листопада» відбулася на п’ятому Одеському міжнародному кінофестивалі, де Марія Кондакова минулої п’ятниці отримала Золотого Дюка за кращу стрічку національної короткометражної конкурсної програми.  

Престижний міжнародний кінофестиваль класу «А» у Локарні з моменту його заснування у 1947 році вважається однією з найважливіших кінематографічних подій Європи. Премія Pardo di domani (Леопарди майбутнього) вручається молодим перспективним режисерам. Цьогоріч за нагороду у 10 000 швейцарських франків поруч з українською стрічкою змагатимуться ще 27 робіт зі Швеції, Румунії, Польщі, Нової Зеландії, Великобританії та Канади. До складу журі, яке оцінюватиме молодих леопардів, на чолі з голландським актором Рутґером Гауером, увійшов також український режисер, володар «Срібного леопарда» у конкурсі Pardo di domani 2012 року, цьогорічний володар Ґран-прі Тижня критики у Каннах — Мирослав Слабошпицький. Публіці фільм планують представити сама режисерка Марія Кондакова та продюсер Ігор Савиченко.      

Кінофорум відкриється 6 серпня стрічкою «Люсі» французького режисера Люка Бессона. Конкурсну програму як завжди будуть демонструвати на Piazza Grande (головна площа), яка на 10 днів роботи фестивалю заповниться гостями з усього кінематографічного світу Європи.     

Компанія «Директорія Кіно» заснована Ігорем Савиченко у 2012 році. Компанія орієнтується на створення та виробництво творчих та технічно довершених фільмів, співпрацює як з молодими авторами, так і з досвідченими кінематографістами, приділяючи особливу увагу розробці сценаріїв, пошуку нової кіномови та особливій атмосфері на знімальному майданчику. З «Директорією Кіно» свої короткомтражні дебюти відзняли режисери Юлія Гонтарук, Ірина Цілик, Марина Артеменко, які вже встигли зібрати до своєї скарбнички низку нагород з міжнародних кінофестивалів. 

Читайте сценарій та його обговорення на СЦЕНАРНІЙ МАЙСТЕРНІ

Коментарі