втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Фільм «Помин» сценаристки, режисерки й письменниці Ірини Цілик, що є учасником «Сценарної майстерні», визнано «Найкращим ігровим фільмом» Київського 12 Київського МКФ «Кінолітопис».

Сценарій стрічки Ірина Цілик написала за мотивами власного однойменного оповідання, що воно, зокрема, видрукуване в її найостаннішій прозовій збірці «Родимки» («Електрокнига», 2012. – 214 с. – Київ).

  • Сценарій та його обговорення на СМ дивіться тут – «Помин» Ірини Цілик

Організатори Київського міжнародного фестивалю документальних фільмів «Кінолітопис», що він цьогоріч проходив від 21 до 25 травня, вирішили розгорнути свої горизонти, і цей кінофорум віднедавна має номінацію «Ігрове кіно», переможцем у якій і стала короткометражна дебютна картина Ірини Цілик, створена за фінансування держкіна й зусиллями компанії «Директорія кіно» та продюсера Ігоря Савиченка.

Також «Помин» відібрано до конкурсної програми французького міжнародного кінофестивалю з назвою «ОДНА країна ОДИН фільм» (UNE Pays UNE Film), який проходитиме в Апчаті, що поблизу Клермон-Феррана. Фестиваль триденний і триватиме протягом 27, 28 і 29 липня 2013 року.

Коментарі