втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Дивіться в мережі «Арґумент-Кіно» – 31 випуск 18 сезону, – де йдеться про документальний фільм режисера Володимира Мули «Американська мрія. У пошуках правди».

На екрані розгортається, сказати б, український досвід здійснення леґендарної «американської мрії». Себто, коли ти спочатку ніби ніхто, принаймні перебуваєш на нижчому щаблі соціальної драбини, один із мільйонів мрійників, але з певних причин та за певних обставин тобі вдається сягнути гори.

І прикметно, як ми дізнаємося з фільму, дехто з його героїв поїхав з України, як із такого собі пострадянського простору, цілком невизначеним світоглядно, і тільки там, за океаном, пройшовши значні випробування, усвідомив себе українцем. Це кіно не про те, як славно жити у Штатах, а як важливо «і чужого навчатись, і свого не цуратись».

Професор Юрій Шевчук у фільмі «Американська мрія. У пошуках правди»

Традиційно у програмі – розгорнута інформація про інші кінотеатральні новинки. Зокрема, про романтичну комедію «Чарівні чудові», про фентезійний бойовик від Ґая Річі «Король Артур: Леґенда меча», пригодницьку біографічну драму «Загублене місто Z», психологічний вестерн «Дуель», біографічну драму «Любов і пристрасть. Даліда» і фільм жахів «Синя безодня».

Насамкінець – телеесеї про видатного українського режисера-аніматора Євгена Сивоконя, леґендарного американського продюсера Дейвіда Селзніка, українського кінооператора Віталія Філіппова, грузинського режисера Ґеорґія Шенґелаю, про фільм Федеріко Фелліні «Ночі Кабірії», фільм Андрєя Тарковського «Солярис» та стрічку Квентіна Тарантіно «Скажені пси», а ще про знаковий телесеріал «Залишені».

АРҐУМЕНТ-КІНО 

Коментарі