втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Сергій Мирний



Контакти: [email protected]

Сергій Мирний належить до тих дуже небагатьох людей, які можуть жартувати на чорнобильську тему – тобто і вміють, і мають право це робити. Влітку 1986 року, в перші місяці аварії, він був командиром взводу радіаційної розвідки в епіцентрі катастрофи, за мужність і героїзм одержав подяку командувача Київським військовим округом. Закінчив два університети (Харківський національний та Центрально-Європейський (Будапешт)/Манчерстерський), став знаним у світі експертом з Чорнобиля та комплексного подолання радіаційних і техногенних аварій. Зробив системне і чесне дослідження здоров'я ветеранів Чорнобиля, видане англійською мовою, написав низку узагальнювальних наукових праць.

Близько десяти років писав для напівпрофесійного театру гумору та сатири, згодом став професійним письменником та сценаристом.

Неймовірним пригодам радіаційних розвідників у Чорнобилі, безцінному досвіду, що його вони набули і який став особливо цінним після аварії на японській АЕС “Фукусіма-1”, присвячені його кіносценарій «Гірше радіації»/ «Хуже радиации» (премія журналу «Киносценарий», Москва, 1997), кіносценарій “Пролом” (премія конкурсу «Коронація слова», 2004), документальний роман «ЖИВАЯ СИЛА» (лавреат конкурсу журналу «Кореспондент» на найкращу українську книгу 2009 року; перевиданий масовим тиражем у Росії – Москва, ЕКСМО, 2010) та художній роман «Чорнобильська комедія» (2010; російський переклад – Москва, ЕКСМО, 2011).