втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

На початку грудня проект «Дивись українське – твори своє майбутнє!» організував спеціальний показ перших фільмів добірки 2017 року за участю експертів, партнерів проекту, творчих груп та авторів сценаріїв, за якими були екранізовані фільми добірки Проекту. 

Більше року тому, Проект заявив про себе та провів перший конкурс сценаріїв «СВОЄ КІНО», на який було подано 501 твір з усієї України. «Дивись українське  - твори своє майбутнє!» - це безпрецедентний приклад консолідації широкого загалу аудиторії від митців та експертів кіноіндустрії до представників соціально відповідального бізнесу заради створення якісного національного кінопродукту з соціальної складовою. Ідея проекту є зрозумілою та з боку практичності, абсолютно універсальною. 

Фільми за сценаріями мають хронометраж до 3 хвилин, та плануються до показу у кінотеатрах перед основними сеансами фільмів.  Наразі два фільми «На своїй землі» та «Паперове серце» вже демонструють українські кінотеатри перед фільмами «Кіборги» та «Дихай» відповідно. Український глядач має змогу за три хвилини поринути у зрозумілі та близькі кожному  нас історії. 

Фільми Проекту це прості історії українців нашого часу, які знаходяться у обставинах зрозумілих кожному, з актуальним проблемами та  обов’язково з позитивним фіналом. Окрім драматургічної цінності сюжетів картин, кожен фільм, завдяки залученню різних режисерів до екранізації, маю свою окрасу та характер, так би мовити «режисерський почерк», що забезпечить цікавість з боку глядача у очікуванні наступних трихвилинних історій. 

В день спеціального показу ініціатори проекту продемонстрували перших 10 картин: «Клоун» та «На своїй землі» - режисер Олександр Кирієнко, «Звичайний ранок»-  режисер Кадім Тарасов, «Моно» -  режисер Андрій Дончик, «Доки палає свічка» -  режисер Віктор Придувалов, «Голос» та «Ліфт»- режисера Михайла Іллєнко, «Двері» - режисер Наталія Давиденко, «Кадет»  - режисер Олександр Столяров. 

Наступним кроком ініціаторів проекту, стане формування додаткового кінопродукту  - кіноальманахів «На своїй землі» та «Двері», до яких увійдуть ці ж самі 20 фільмів за сценаріями переможців конкурсу «СВОЄ КІНО», але у розширених режисерських версіях від 3 до 15 хвилин екранного часу, які будуть жити своїм окремим прокатним життям і плануються до показу з червня 2018 року. 

Дивись українське

Коментарі