втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Розпочато роботу над створенням короткометражних фільмів за сценаріями, відібраними в рамках Конкурсу сценаріїв та сценарних заявок «Своє кіно» комплексного комунікаційного проекту «Дивись українське – твори своє майбутнє!», повідомляє офіційний сайт проекту.

Серед авторів - учасники Сценарної Майстерні Федір Янько та Ольга Калуга...

4 квітня 2017 року розпочали кіновиробничий процес і почали знімальний період першого фільму проекту «На своїй землі» (автор сценарію Федір Янько, режисер Олександр Кирієнко).

Це історія про людей, які потрапили у певні складні обставини, щира та людяна історія, де немає прямого посилання або спекуляції на темі війни – у фільмі показані вплив цієї жахливої трагедії на долі людей.

Зйомки відбувалися за підтримки Міністерства збройних сил України із залученням колони бронетехніки сухопутних військ навчального центру «Десна» та з використанням піротехнічних засобів.

– Велика кількість сценарних заявок (близько 50%) з 501 роботи, що були надіслані на конкурс «Своє кіно», за результатами якого відбувається екранізація фільмів, у різний спосіб торкалися проблеми війни в Україні та різних варіацій цієї загальнонаціональної проблеми. Такі фільми ми вивели в окрему добірку з назвою «На своїй землі», – коментує процес виробництва фільмів ініціатор проекту Андрій Різоль. – Враховуючи сезонність та робочий графік режисерів і наших партнерів, продакшн-студій, ми розробили поетапний графік зйомок наших фільмів.


Наступним до екранізації став фільм «Кадет», автором сценарію та режисером якого виступає Олександр Столяров. У сюжет фільму закладена прониклива, душевна та життєствердна історія. Спостерігаючи за сплячим маленьким кадетом, звичайний гомін чисельних пасажирів приміської електрички перетворюється у єдиний ансамбль доброзичливих людей.

Фільм «Голос» (автор сценарію та режисер Михайло Іллєнко) – це три хвилини з життя двох рідних людей, мами та доньки, про їх маленькі перемоги, які можуть траплятися поруч, будь-де: в метро, школі, магазині.

Наступним, що був знятий у квітні 2017-го, став фільм «Паперове серце» (автор сценарію Ольга Калуга, режисер Олесь Санін) – історія сьогодення. Стихійна автостоянка на київському газоні. Зовнішньо холодний, беземоційний власник дорогого авта несподівано для глядачів фільму, а можливо, й для самого себе, змінює неусвідомлений, автоматичний хід свого життя…

27 квітня 2017 року у виробництво було запущено фільми «Ліфт» (автор сценарію та режисер Михайло Іллєнко). Це романтична та легка історія кмітливості та наполегливості закоханої людини.

Всі фільми проекту об’єднує тема життєствердності, позитиву та віри у зміни на краще. Тим самим вони відповідають слогану проекту: «Майбутнє творять люди».

Проект «Дивись українське – твори своє майбутнє!», ініціаторами якого є компанія «ВАВІЛОН» та Асоціація «Сприяння розвитку кінематографа в Україні – дивись українське!», реалізується на благодійних та меценатських засадах.

Генеральним партнером, який першим підтримав проект та всебічно продовжує сприяти його розвитку, виступив Всеукраїнський благодійний фонд Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього».

Зацікавленність у фільмах виявили кінотеатральні мережі «Баттерфляй», «Планета Кіно» та КП «Київкінофільм».

Показ стрічок у кінотеатрах ініціатори проекту «Дивись українське – твори своє майбутнє!» планують розпочати у листопаді 2017-го. І відтоді щотижня випускати на екрани по одному фільму.

За офіційною інформацією

Коментарі