втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

На переконання нової експертної ініціативи українці потребують позитивного життєстверджуючого кіно.

Андрій Різоль, головний виконавчий директор компанії «Вавілон», ініціатор проекту «Дивись українське – твори своє майбутнє!», експерт з комунікацій, продюсер, для ЦЕНЗОР.НЕТ

Проект "Дивись українське - твори своє майбутнє!", об'єднує більше 100 досвідчених та знаних спеціалістів кінематографії, культурних діячів, експертів з комунікацій, відомих українців та представників соціально відповідального бізнесу, які прагнуть розвивати не тільки українське кіно, а й зосереджені на питанні мотивації людей до саморозвитку, розкритті людського потенціалу, формуванні позитивного майбутнього.

Проект є багатоскладовим та комплексним. Першим етапом з його реалізації став розпочатий конкурс сценаріїв та сценарних заявок "СВОЄ КІНО". Конкурс не має жанрових обмежень та відкритий для всіх бажаючих, як досвідчених кінематографістів, так і людей з інших сфер, які прагнуть спробувати себе в кіно. Головні критерії оцінки конкурсних робіт полягають у відповідності темам конкурсу: "Ініціативи заради майбутнього", "Партнерство заради майбутнього" і "Майбутнє творять люди", та дотримання умов щодо хронометражу майбутнього фільму - 3 хвилини, а це від 3-х до 5-ти аркушів друкованого тексту. За результатами конкурсу, автори 20-ти кращих сценаріїв отримають авторський гонорар (10 000 грн), а з березня по вересень наступного року 20 сценаріїв-переможців планують екранізувати, і з осені 2017 по літо 2018 року фільми проекту покажуть в кінотеатрах і на телеекранах України.

Андій Різоль

Ми шукаємо цікаві кінематографічні ідеї творчих людей, які зможуть збагатити кіно і усвідомлюють свою життєву позицію більш широко - розповідає експерт з комунікацій, продюсер, ініціатор проекту "Дивись українське - твори своє майбутнє!" Андрій Різоль про завдання проекту, - практично кожна людина може впливати на зміни, створювати перетворення на краще і в своєму житті, і в масштабі країни. Завдання проекту - через фільми проекту доносити життєстверджуючі орієнтири і цінності, мотивувати людей на творчу активність. За останні 100 років людство не винайшло більш цікавого способу донести до людей повідомлення краще, ніж кіно. Саме кіно в доступній для широкої аудиторії формі передає необхідний імпульс, меседж, органічно входить в серце і розум людини. Проект спрямований допомогти активізувати діалог в суспільстві про майбутнє, про те, яким ми його хочемо бачити, і які дії необхідно зробити, щоб воно стало кращим. Шлях до кращого оптимістичного майбутнього лежить через прагнення людини до самовдосконалення, до розвитку власного потенціалу - додає Андрій Різоль. - У яких конкретних діях полягає розвиток людського потенціалу? Це виражається в усвідомленні людиною, що вона гідна кращого і може досягти більшого тільки через власний розвиток. Завдяки мріям, ідеям, діям і щоденним зусиллям в самовдосконаленні та самореалізації розкривається людський потенціал. Людина повинна намагатися думати не тільки про первинні потреби, а сформувати для себе більш високі пріоритети. Так відбувається перехід від стану виживання до цінностей самовираження, саме так розкривається людський потенціал. А оскільки у нашої держави немає більш вагомих капіталів, ніж людський, розкриття людського потенціалу стало основною надією в модернізації і розвитку країни. Розкриття людського потенціалу стає необхідною передумовою виходу на шлях сталого розвитку країни. А без досягнення сталого розвитку країни практично неможливо досягти позитивного майбутнього. Тому місія проекту "Дивись українське - твори своє майбутнє!" - сприяння переходу країни на шлях сталого розвитку. Тому Конкурс сценаріїв "СВОЄ КІНО" шукає сценарні ідеї фільмів, які зможуть "підняти людині погляд до неба", донести, що кожна людина має потенціал - здійснювати зміни в собі, впливати на зміни в суспільстві, а, отже, вносити свій вклад у формування кращого майбутнього".

Проект "Дивись українське - твори своє майбутнє!" Реалізується завдяки громадській експертній ініціативі на благодійних засадах зусиллями меценатів, партнерів та ініціаторів Проекту. Генеральний партнер і меценат Проекту - Благодійний Фонд Ігоря Янковського "Ініціатива заради майбутнього".

- Щоб кожен окремий громадянин України зміг відчути себе частиною єдиного цілого, він повинен отримати інформаційний посил і ясний меседж. Упевнений, що короткометражні фільми, створені в рамках цього проекту десятками кінематографістів, дозволять не тільки залучити в кінотеатри нову аудиторію, а й послужать цілям об'єднання суспільства єдиною місією - побудувати щасливе майбутнє України! - Коментує цілі проекту засновник Благодійного Фонду "Ініціатива заради майбутнього" - генерального партнера проекту, меценат Ігор Янковський.
Окрім меценатської підтримки, реалізація проекту здійснюється за сприяння Державного агентства України з питань кіно, партнерської підтримки "Райффайзен банку Аваль", компанії "Baker Tilly Україна" та інших організацій і підприємств.

- Підтримуючи цей проект, "Райффайзен Банк Аваль" вкотре підтверджує свою впевненість у сталому розвитку, добробуті України та свою довгострокову стратегію діяльності. Для нас важливий успіх довгострокових проектів, і саме таким і є проект "Дивись українське". Проект - унікальний за своїм змістом та масштабом перспектив. Він також певною мірою перегукується із багаторічним девізом Райффайзен Банку в Україні: "Свій до свого по своє". - коментує підтримку проекту Володимир Лавренчук, Голова "Райффайзен Банк Аваль", партнер проекту.
Необхідність проекту підтверджується підтримкою проекту знаних та досвідчених людей, до переліку учасників та експертів ініціативи входять Міністр культури України Євген Нищук, Голова Держкіно Пилип Іллєнко, режисери Олесь Санін, Михайло Іллєнко, Володимир Тихий, Андрій Дончик, Тарас Ткаченко, Валентин Васянович, композитор та продюсер Сергій Круценко, кінокритики та кінознавці Алік Шпилюк і Володимир Войтенко, Геннадій Кофман, музиканти Олег Скрипка та Сергій (Фома) Фоменко, письменник та сценарист Андрій Кокотюха, актриса та Герой України Ада Роговцева, професор, історик Кирило Галушко, доктор філософських наук Наталія Кривда та багато інших відомих та небайдужих особистостей, всього близько 100 осіб.

- "Дивись українське - твори своє майбутнє!" - Прекрасний проект! Чому? Тому що він спонукає до праці. У цьому проекті створені всі можливості для того, щоб люди побачили твою роботу. І я запрошую до участі всіх бажаючих!" - такими словами закликає до участі у конкурсі творчих людей Ада Миколаївна.

Більше детальної інформації про проекту можна знайти на сайті проекту Дивись українське - твори своє майбутнє!" www.kinoua.org


Ініціатори і розробники проекту - компанія "ВАВІЛОН" та Асоціація "Сприяння розвитку кінематографа в Україні - Дивись українське!".

Коментарі